Sosyal Medya

Güncel

Şanlıurfa'da gardrop ev oldu

Şanlıurfa'da, 3 ay boyunca 500 lira kira ile elektrik ve su parasını ödeyemeyen hurdacı 48 yaşındaki Veysi Hurma, ev sahibi tarafından evden çıkarılınca, Veysi Hurma, eşi Dilek, çocukları 5 yaşındaki Türkan, 7 yaşındaki Mustafa ve 12 yaşındaki Mehmet Hurma ile birlikte Türk bayrağı astığı, 4 tekerlekli 2 metre genişliğindeki mobil evde yaşamaya başladı.



Åžanlıurfa'nın Haliliye Mahallesi’nde geçimini atık malzemeleri toplayarak saÄŸlayan ancak son dönemde bu iÅŸi yapmayan Veysi Hurma, birikmiÅŸ 1500 liralık kira ve su ile elektrik borcunu ödeyemeyince, ev sahibi tarafından 3 yıldır oturduÄŸu evden çıkarıldı. Başını sokacak bir ev bulamayan Veysi Hurma, gecekondu olaylarını protesto eden Kartal Tibet’in yönettiÄŸi Kemal Sunal'ın oynadığı 'Gülen adam' filminden esinlenerek, evindeki gardırobu, 2 metrekarelik tek gözlü mobil eve dönüştürdü. Ä°htiyaç duyduÄŸu malzemeleri alıp geri kalanının sokaÄŸa bırakan Veysi Hurma, eÅŸi Dilek, çocukları 5 yaşındaki Türkan, 7 yaşındaki Mustafa ve 12 yaşındaki Mehmet Hurma ile birlikte Türk bayrağı astığı, 4 tekerlekli 2 metre geniÅŸliÄŸindeki mobil evde yaÅŸamaya baÅŸladı.

Hurma, "Kirayı ödeyemeyince sokakta kaldık. Kafamızı sokacak bir yer bulamayınca da çareyi bu şekilde seyyar ev yapmakta buldum. Birileri bize yardım edip, ev bulana kadar bu şekilde yaşamaya devam edeceğiz" dedi.

Tuvalet ihtiyaçlarını camide giderdiklerini söyleyen Dilek Hurma ise, mahalle sakinlerinin verdiği yemeklerle karınlarını doyurduklarını ifade edip tek isteğinin 3 çocuğu ile başlarını sokacakları bir ev olduğunu belirtti.

Hurma ailesinin gardırop içerisinde yaşadığını gören mahalle sakinlerinden Arif Doğan da, gördüğü manzara karşısında utandığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu tür görüntüleri Kemal Sunal filmlerinden izliyorduk. Ancak bu film Åžanlıurfa’da gerçek oldu. Åžanlıurfa’da milyarlık evlerin yanında böyle arabada yaÅŸayan ailelerin de var olduÄŸuna bu yaşımda ÅŸahit oldum. Buranın ne tuvaleti, ne de ısınma durumu yok. Çocuklar geceleri bu ÅŸekilde hastalanır. Suriyelilere nasıl yardım yapılıyorsa, bu aileye de yardım yapılmasını istiyoruz. Burası mahallemizin utancıdır. Haliliye Mahallesi Åžanlıurfa’nın en sayılı ve zengin mahallesidir. Ama günümüzde insanlar dolapta yaşıyor. Bunu görünce insanlığımızdan utanıyorum."

 


[FotoÄŸraf: DHA]
 
 

 


[FotoÄŸraf: DHA]
 
 

 


[FotoÄŸraf: DHA]
 
 

 


[FotoÄŸraf: DHA]
 
 

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.