Sosyal Medya

Güncel

Fransa Cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen'nin Moskova ziyareti

Fransa Cumhurbaşkanı adayı Ulusal Cephe partisinin lideri Marine Le Pen Moskova’yı ziyaret etti.



Marine Le Pen, Rusya’ya Fransız Cumhuriyetinin siyasi çevrelerinin Duma milletvekilleri ile iÅŸbirliÄŸi çerçevesinde Devlet Duması Uluslararası Ä°liÅŸkiler Komitesi BaÅŸkanı Leonid Slutsky’nin davetlisi olarak geldi. Le Pen, Devlet Duması Uluslararası Ä°liÅŸkiler Komitesi toplantısına katıldı. Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.
 
Slutsky, toplantıda yaptığı açıklamada, “Fransa her zaman bizim güvenilir bir ortağımız olmuÅŸtur, olmaya da devam ediyor ve gelecekte de devam edecek. Ãœlkelerimiz, BM Güvenlik Konseyinin daimi üyeleridir. Siyasi alandaki iÅŸbirliÄŸimiz toplumumuzun ve parlamentolarımızın iyi bir anlayışa sahip olup olmayacağına baÄŸlıdır” dedi.
Slutsky ayrıca Rusya’ya karşı Avrupa yaptırımlarının asılsız olduÄŸunu belirterek, Fransız Enstitüleri ve Avrupa BirliÄŸinde Fransız delegasyonunun desteÄŸini istedi.
 
KREMLİN'DE PUTİN İLE GÖRÜŞTÜ
 
Marine Le Pen ise, Rusya ve Fransa’nın, barışa tehdit olan küresel sorunlar ile mücadele için birleÅŸmeleri gerektiÄŸini kaydetti. Le Pen, bu iki çaÄŸrının üstesinde gelmek için Rusya ve Fransa’nın ortak iliÅŸkiler kurması gerektiÄŸini belirtti.
Devlet Duması BaÅŸkanı Vyaçeslav Volodin, Marine Le Pen’i ODKB (Kolektif Güvenlik AntlaÅŸması Örgütü) Parlamenterler Meclisi çalışmalarına davet etti. Marine Le Pen Kremlin’de, Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ile görüştü.
 
Putin, Rusya’nın, Fransa ile iliÅŸkilerine büyük önem verdiÄŸini, bu ülkede cumhurbaÅŸkanı seçimlerini etkilemek istemediÄŸini ancak tüm siyasi güçlerin temsilcileri ile iletiÅŸim kurabileceÄŸini belirtti. Marine Le Pen ise Rusya ve Fransa’nın terörle mücadele adına istihbarat bilgilerini iki ülke arasında paylaÅŸması gerektiÄŸini söyledi. Le Pen, Putin ile yaptığı görüşmede Moskova ve Paris’in çok ciddi bir tehdit olan uluslararası terörizm ile gerçekten mücadele eden güçler arasında olduklarını kaydetti. Le Pen, “Bu sadece büyük bir saldırı deÄŸil, dağınık, düzensiz saldırılar da var. Ayrıca, biliyorsunuz birkaç gün önce Ä°ngiltere’de korkunç bir olay oldu. Ve bana göre ülkelerimizin istihbarat servislerinin arasında bilgi alışveriÅŸinin son derece yararlı olacağını düşünüyorum” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.