Sosyal Medya

Güncel

Şırnak'ta bin 247 güvenlik korucusu görev yemini etti

Şırnak'ta göreve yeni başlayan bin 247 güvenlik korucusu göreve başlarken yemin etti.



Ä°l Jandarma Komutanlığı tarafından Şırnak 1. Jandarma Komando Tugay  Komutanlığında düzenlenen törende, bin 247 güvenlik korucusu yemin ederek göreve  baÅŸladı.
 
Törende konuÅŸma yapan Şırnak Valisi Ali Ä°hsan Su, ülkenin birçok  yerden saldırıya uÄŸradığını ve bu saldırıların milletin birliÄŸi ve beraberliÄŸi  sayesinde püskürtüldüğünü söyledi.
 
Güvenlik güçlerince FETÖ, PKK ve DEAÅž'a yönelik mücadelenin sürdüğünü  belirten Su, ÅŸunları söyledi:
 
"Jandarmamız, emniyet teÅŸkilatımız, kahraman korucularımızın iÅŸ  birliÄŸi ile yapılan operasyonda terörün belini kırdık. Ä°nÅŸallah bundan sonra da  temizleyene kadar mücadeleye devam edeceÄŸiz. Gerçekten bu sezonda, bu yıl  yaptığımız operasyonlarla hem kent merkezlerimizden PKK terör örgütünü temizledik  hem de kırsaldan. Operasyonlarımız aralıksız devam edecek, bir tek terörist  kalmayıncaya kadar bu mücadeleyi sürdüreceÄŸiz. Bu mücadelede tabii ki en büyük  desteÄŸi de yine vatandaÅŸlarımız bize verdiler. Bu bakımdan, bu mücadelede bize  Ã§ok destek veren çok deÄŸerli Şırnaklı vatandaÅŸlarımıza da en içten teÅŸekkürlerimi  ifade ediyorum. Huzur saÄŸlandığı sürece ilimizde sosyal ve ekonomik geliÅŸmeler de  daha hızlı bir ÅŸekilde geliÅŸecek, artacak, daha müreffeh, hayat seviyesi, yaÅŸam  seviyesi, refah seviyesi yüksek bir Şırnak'a kavuÅŸacağız."
 
Ä°l Jandarma Komutanı Albay Hünkar KeleÅŸ de ülke ve bölgenin yıllardır  terör örgütünün hain saldırılarına maruz kaldığını anımsattı.
 
Türk Silahlı Kuvvetlerinin teröre karşı büyük bir baÅŸarı ile  mücadelesini sürdürdüğünü vurgulayan KeleÅŸ, "2016 yılı içerisinde ÅŸehir merkezi  ve kırsal alanda bin 459 terörist etkisiz hale getirildi, çok sayıda silah,  mühimmat ve yaÅŸam malzemesi ele geçirildi. Ä°cra edilen operasyonda 11'i güvenlik  korucusu olmak üzere 86 personelimiz ÅŸehit olmuÅŸtur. 13'ü güvenlik korucusu olmak  Ã¼zere 503 personelimiz de yaralanmıştır." diye konuÅŸtu.
 
Yapılan düzenlemelerle güvenlik korucularının statüsünün, sosyal ve  ekonomik haklarının iyileÅŸtirdiÄŸini dile getiren Hünkar KeleÅŸ, 50 yaşını  dolduranları da emekli ettiklerini kaydetti.
 
Albay KeleÅŸ, ilde toplam bin 643 güvenlik korucusunun emekli  edildiÄŸini ve yerlerine bin 247 güvenlik korucusunun alındığını da sözlerine  ekledi.
 
KonuÅŸmaların ardından, bin 247 güvenlik korucusu yemin etti. spor,  atış ve eÄŸitimde dereceye giren güvenlik korucularına ödülleri verildi.
 
Tören geçiÅŸinin ardından teröre karşı kullanılan silah ve mühimmatlar  Jandarma Tugay Komutanlığı askerleri tarafından ziyaretçilere tanıtıldı.
 
Törene, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral AydoÄŸan Aydın, 1.  Jandarma Tugay Komutanı TuÄŸgeneral Ercan YaÅŸin, 6. Motorize Piyade Tugay Komutanı  TuÄŸgeneral Ãœmit AltaÅŸ, Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Mehmet Patlak, kurum müdürleri,  korucular ve vatandaÅŸlar katıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.