Sosyal Medya

Dünya

Brexit'in Ä°ngiltere'ye maliyeti: 50 milyar sterlin

AB Komisyonu Başkanı, İngiltere



Avrupa Birliği, Brexit için İngiltere'ye ağır bir fatura çıkarmaya hazırlanıyor. Almanya'nın başını çektiği AB, parasının peşine şimdiden düştü, açıklamaları Junker'e yaptırıyor..

Avrupa BirliÄŸi (AB) Komisyonu BaÅŸkanı Jean-Claude Juncker, Ä°ngiliz yayın kurumu BBC’ye verdiÄŸi röportajda, “Bilimsel olarak Ä°ngiltere’nin yükümlülüklerinin neler olduÄŸunu hesaplamalıyız. Buna göre bir fatura ödenmek zorunda.” ifadelerini kullandı.

AYRILIK BEDELÄ° 50 MÄ°LYAR STERLÄ°N

Juncker, Ä°ngiltere’nin toplamda ödemesi gereken meblağın basında yer aldığı gibi 50 milyar sterlin seviyesinde olup olmadığının sorulması üzerine, “Yaklaşık olarak o seviyede.” ÅŸeklinde cevap verdi.

Brexit'in Ä°ngiltere'ye maliyeti: 50 milyar sterlin

Juncker, Ä°ngiltere’nin AB’ye ödemesi gereken meblağın Ä°ngiliz Parlamentosunun eski taahhütlerini yansıtacak ÅŸekilde olacağını söyledi.

"DÜŞMANCA BİR TAVIR İÇERİSİNDE DEĞİLİM"

Ä°ngiltere’nin AB’den ayrılmasından dolayı üzüntü duyduÄŸunun altını çizen Juncker, “Bu baÅŸarısızlık ve trajedi. Ä°ngiltere ayrıldığında, referandumun yapıldığı zamanda olduÄŸu gibi üzüleceÄŸim. Ä°ngiltere konusunda asla düşmanca bir tavır içerisinde deÄŸilim. Dostça ve adil bir ÅŸekilde müzakere edeceÄŸiz.” ifadelerini kullandı.

Brexit'in Ä°ngiltere'ye maliyeti: 50 milyar sterlin

"BU BİR PAZARLIK DEĞİL"

Juncker, “Ä°ngiltere’de yaÅŸayan AB vatandaÅŸlarının, AB’de yaÅŸayan Ä°ngiliz vatandaÅŸlarının haklarını korumak konusunda kararlıyım. Bu bir pazarlık deÄŸil. Ä°nsan onuruna saygı duymakla ilgilidir.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Ä°ngiltere BaÅŸbakanı Theresa May, 29 Mart tarihinde AB’den resmen çıkış sürecini baÅŸlatacak olan 50. maddeyi yürürlüğe sokacağını açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.