Sosyal Medya

Güncel

Darbeci kadın pilot Kerime Yıldırım'ın ifadesi

FETÖ'nün kanlı darbe girişimine hizmet eden kadın pilot Kerime Yıldırım, darbeyi fark ettiğini ancak geri dönemediğini söyledi.



Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı darbe giriÅŸiminin harekat karargahı olarak anılan Harp Akademileri Komutanlığı’na iliÅŸkin yürüttüğü soruÅŸturmasını tamamladı. Aralarında Harp Akademileri Komutanlığı Kurmay BaÅŸkanı Tümgeneral Hasan Nevzat TaÅŸdeler, Hava Harp Akademisi Ölçme ve DeÄŸerlendirme Åžubesi Müdürü Kurmay Albay Özcan Korhan ve darbeci askerleri iÅŸgal noktalarına taşıyan helikopter pilotu Kerime Yıldırım’ın bulunduÄŸu 110’u tutuklu 116 rütbeli askerin 3’er kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet ve 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

DARBEYE HAZIRLIK TOPLANTILARI

Vatan'ın haberine göre; Hava Harp Akademileri Komutanlığında yer alan Ölçme ve DeÄŸerlendirme Åžube Müdürlüğü’nün ‘Darbe Koordinasyon Merkezi’ olarak kullanıldığı belirtilen iddianamede, kamera kayıtlarına göre müdürlükte toplantılar yapıldığı kaydedildi. Bu toplantılardan birinin darbe giriÅŸiminden 1 gün önce 14 Temmuz 2016 günü saat 21.04’de baÅŸlayıp, 15 Temmuz 2016 saat 00.30’a kadar giriÅŸ kapısının kilitlenmesi ile son bulan ‘darbeye yönelik hazırlık toplantısı’ olduÄŸu vurgulandı.

Darbeci kadın pilot Kerime Yıldırım'ın ifadesi

GİRİŞİMİN HAREKAT MERKEZİ

Müdürlükte, 15 Temmuz günü gündüz vakti 10 kiÅŸinin katılımı ile “Darbeye Yönelik Bireysel Bilgilendirme Görüşmeleri” toplantısı ve 15 Temmuz akÅŸamı 21 kiÅŸinin katılımı ile “Darbeye Yönelik Son Koordinasyon Toplantısı” gerçekleÅŸtirildiÄŸi kaydedildi. Åžube Müdürlüğünün kapısının Albay Özcan Korhan tarafından açıldıktan sonra sürekli olarak açık kaldığı ve adeta darbe giriÅŸiminin harekat merkezi olarak kullanıldığının altı çizildi.

DARBECÄ°LERÄ° TAÅžIYAN KERÄ°ME YILDIRIM

Ä°ddianamede Kerime Yıldırım’ın darbe yönetim-koordinasyon ekibinden olan diÄŸer şüphelilerle koordineli olarak darbe giriÅŸiminde kritik bir rol oynadığı kara yoluyla giriÅŸime katılması mümkün olmayan personelin pilotluÄŸunu yaptığı, iÅŸgal bölgelerine intikalini saÄŸladığı belirtiliyor.

"DARBEYİ ANLADIM, GERİ DÖNÜŞ YAPAMADIM"

Olay tarihinde Hava Harp Okulu Öğrenci Alayı 5. Filo Komutanlığında Pilot ÃœsteÄŸmen olan ve darbeci askerleri o gece Vodafone Arena Stadı’na indiren Kerime KumaÅŸ Yıldırım ifadesinde darbe gecesi uçuÅŸ yaptığı yerleri ve kiÅŸilerle ilgili detaylı bilgi verdikten sonra ÅŸunları söyledi: “Saat 08.00 sıralarında da artık rutine dönmemiz önerildi bu sırada da Mercan Albay, Ahmet Kaya binbaşı ve tanımadığım üst düzey komutanlar soruÅŸturma sırasında kimin ne ÅŸekilde ifade vereceÄŸine iliÅŸkin telkinde bulunuyorlardı. ÖrneÄŸin bana ve Tuncay’a ‘bize terörist saldırı oldu, bizde okul lojmanı bölgesinde terörist eylem yapılacağı ÅŸeklinde harekât yıldırım öncelikli mesaj geldi, bundan dolayı alarm durumuna geçtik ve keÅŸif amaçlı uçuÅŸa geçtik diye söyleyeceksiniz’ dediler. Bana verilen talimatlar doÄŸrultusunda bu uçuÅŸları yaptım. Bu uçuÅŸlar sırasında olaÄŸanüstü durumu fark ettim, ancak bir kez olayın içine sürüklendiÄŸim için ne yapacağımı bilemedim ve geri dönemedim. Panik halini yaÅŸadım. Artık yapılan ÅŸeyin darbe giriÅŸimi olduÄŸunu biliyordum. Ancak geri dönüş yapamadım. Ben bunu sürüklenme olarak tanımlıyorum”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.