Sosyal Medya

Dünya

Radev'den ErdoÄŸan'a tepki

Türk mevkidaşı Erdoğan’ın Bulgaristan’daki Türklere baskı yapıldığı yönündeki sözlerine tepki gösteren Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, “Bulgaristan demokrasi dersi vermediği gibi, demokrasi dersi de almaz; özellikle hukukun üstünlüğüne saygı duymayan ülkelerden” dedi.



Bulgaristan CumhurbaÅŸkanı Rumen Radev, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın Bulgaristan’daki Türklere baskı yapıldığı yönündeki sözlerine tepki gösterdi. Gazetecilere konuÅŸan Radev, ÅŸu ifadeleri kullandı:

“Bulgaristan demokrasi dersi vermediÄŸi gibi, demokrasi dersi de almaz; özellikle hukukun üstünlüğüne saygı duymayan ülkelerden. Sizi temin ederim ki, Bulgaristan’daki seçim sorunsuz geçecek. Bulgaristan baÅŸkalarının duygularına göre deÄŸil, hukuka göre hareket eden bir Avrupa ülkesidir.”

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, PerÅŸembe günü Ankara’da yaptığı konuÅŸmada "Bulgaristan seçimlerinin huzur içinde geçmesini, adil ve ÅŸeffaf bir ÅŸekilde neticelenmesini temenni ediyoruz. Orada bazı baskıların gerçekleÅŸtiÄŸini görmek, duymak bizi ciddi manada üzmektedir. Bir taraftan demokrasi diyeceksin ama öbür taraftan oradaki Türklere ciddi manada baskı yapacaksın, bu olacak iÅŸ deÄŸil. Bir taraftan Avrupa BirliÄŸi müktesebatı diyeceksin, öbür taraftan Avrupa BirliÄŸi müktesebatının tam tersini iÅŸleyeceksin, bu olacak iÅŸ deÄŸil" ifadelerini kullanmıştı.

Bulgaristan, 17 Mart’ta Ankara Büyükelçisi Nadejda Neynski'yi baÅŸkent Sofya'ya çağırmıştı. Bulgar hükümetinin kararının gerekçesi Türkiye'nin Pazar günü yapılacak seçimlere müdahale ettiÄŸi iddiası. Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe de Türk partisi DOST'a destek verdiÄŸi gerekçesiyle önceki hafta Bulgaristan DışiÅŸleri Bakanlığı'na çaÄŸrılmıştı.

Kaynak: Reuters ve AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.