Sosyal Medya

Dünya

Rusya'dan yeni S-400 açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri ve teknik işbirliğinden sorumlu yardımcısı Vladimir Kojin, Türkiye'nin NATO üyesi olmasının S-400 hava savunma sistemine sahip olmasına bir engel teşkil etmediğini söyledi.



Sputnik haber sitesinin haberine göre, Rossiya 24 televizyonuna konuÅŸan Vladimir Putin'in askeri ve teknik iÅŸbirliÄŸinden sorumlu yardımcısı Vladimir Kojin, Türkiye ile yapılan görüşmeler hakkında konuÅŸtu.

ANKARA'NIN BÃœYÃœK Ä°LGÄ°SÄ° VAR'

S-400 sevkiyatıyla ilgili Türkiye'yle görüşmelerin sürdüğünü belirten Kojin, "Ankara'nın büyük ilgisi var" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

'EVET TÃœRKÄ°YE NATO ÃœYESÄ°, AMA…'

Gazetecinin 'Moskova'nın bu sevkiyattan korkup korkmadığı' sorusuna yanıt veren Kojin, "Evet, Türkiye bir NATO Ã¼yesi, ama korkmuyoruz. Bir ÅŸeyi teslim etmeden önce biz, entelektüel faaliyetin sonuçlarını sıkıca düzenliyoruz. Taraflar, silahla neler yapılabileceÄŸi ve neler yapılamayacağı konusunda taahhütlerde bulunuyor" dedi.

Ankara ve Moskova, S-400 hava savunma sistemi satışıyla ilgili görüşmelerin devam ettiÄŸini defalarca dile getirdi. Daha önce Rus devlet askeri teknolojiler ÅŸirketi Rostech BaÅŸkanı Sergey Çemezov, Rusya'nın kredi sunması durumunda Türkiye'nin S-400'ü almaya hazır olduÄŸunu açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.