Sosyal Medya

Dünya

İşte İngiltere'de ki saldırıyı üstlenen örgüt

Londra'da dün meydana gelen terör saldırısından sonra, İngiltere Başbakanı Theresa May saldırı ve saldırgan hakkında İngiltere Parlamentosu'nda açıklamalarda bulundu.



Ä°ngiltere'nin baÅŸkenti Londra'da dün yaÅŸanan ve 4 kiÅŸinin öldüğü 40 kiÅŸinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili Ä°ngiltere polisinden bir açıklama geldi.

Ä°NGÄ°LTERE POLÄ°SÄ°NDEN AÇIKLAMA

Ä°ngiliz Polis TeÅŸkilatı Terörle Mücadele Müdür Yardımcısı Mark Rowley tarafından yapılan açıklamada, aralarında Birmingham'ın da olduÄŸu 6 adrese baskın yapıldığı ve 7 kiÅŸinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, saldırganın tek başına hareket ettiÄŸi ifade edildi.

''4 KİŞİ ÖLDÜ''

Rowley, olayda saldırgan da dahil olmak üzere 4 kiÅŸinin öldüğünü, yaralanan onlarca kiÅŸinin ise beÅŸ farklı hastanede tedavi altına alındığını belirtti. Kentin en turistik noktalarından biri olan Westminster Köprüsü'ndeki saldırıda ölenlerin farklı uluslarlardan kiÅŸiler olduÄŸu da aktarıldı.

İngiltere polisi, saldırının ardından ölü sayısını 5 olarak açıklamıştı.

Ä°NGÄ°LTERE BAÅžBAKANI THERESA MAY: ''SALDIRGAN Ä°NGÄ°LTERE DOÄžUMLU''

Ä°ngiltere BaÅŸbakanı Theresa May, Avam Kamarası'nda yaptığı açıklamada, Londra'daki terör saldırısını gerçekleÅŸtiren kiÅŸinin Ä°ngiltere doÄŸumlu olduÄŸunu belirtti. May ayrıca, saldırganın radikalizm şüphesiyle daha önce sorgulandığını söyledi.

May, gece başlatılan operasyonlar hakkında da bilgi verdi. Polis tarafından şu ana kadar 8 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

THERESA MAY, KURBANLARIN UYRUKLARINI AÇIKLADI

Teröristlerin masum kadın, erkek ve çocukları hedef aldığını vurgulayan Ä°ngiltere BaÅŸbakanı, kurbanlar arasında 12 Ä°ngiliz, 4 Fransız çocuk, 2 Romanyalı, 4 Güney Koreli, 1 Alman, 1 Polonyalı, 1 Çinli, 1 Amerikalı ve 2 Yunan olduÄŸunu açıkladı.

SALDIRIYI DAEÅž ÃœSTLENDÄ°

Londra'da 4 kişinin öldüğü onlarca insanın yaralandığı saldırıyı DAEŞ terör örgütü üstlendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.