Sosyal Medya

Dünya

Avrupa'da nefret yayılıyor!

AB Adalet Divanı’nın başörtüsüne yasağı meşrulaştıran kararı ırkçılığa zemin oldu. Danimarka’da bir işveren, İş Kurumu’nun gönderdiği adayı başörtülü olduğu için işe almadı. Belediye de ‘işe giremeyen’ kadının işsizlik maaşını kesti.



AB’nin en yüksek yargı organı Adalet Divanı’nın 14 Mart’ta aldığı birlik üyesi ülkelerde iÅŸverenlerin çalışanlarının ‘görülebilir bir ÅŸekilde herhangi bir siyasi, felsefi ya da dini simge taşımalarını’ yasaklayabileceÄŸi yönündeki hüküm, YaÅŸlı Kıta’daki ırkçı adımların çıtasını yükseltti. Merkez politikanın aşırı saÄŸa kaydığı ve göçmen düşmanlığı ile Ä°slamafobinin propaganda malzemesi yapıldığı kıtada başörtülülerin iÅŸsizlik maaşından dahi mahrum olacağı bir skandal karar daha alındı.
 
Danimarka’nın en büyük belediyelerinden ikisi, önerildikleri iÅŸyerinde başörtüsünü çıkarması istenmesine karşın bunu kabul etmeyen kadınların iÅŸsizlik maaÅŸlarını kesti. Danimarka Halk Partisi milletvekili Martin Henriksen’in “Ä°ÅŸsizlik kasalarının, türbanını çıkarması istenmesine karşın bunu kabul etmeyen türbanlı iÅŸsizlerin iÅŸsizlik ödeneklerini kesme hakkı olup olmadığı” yönündeki soru önergesini yanıtlayan Danimarka Çalışma Bakanı Troels Lund Poulsen, belediyelere mektup göndererek kurallara açıklık getireceÄŸini, sosyal güvenlik alanındaki uygulama ve yükümlülüklerin uygulanmasını harfiyen isteyeceÄŸini ifade etti. 
 
Danimarka çalışma yasaları uyarınca, Danimarkalılar işçi bulma kurumlarının gösterdikleri iÅŸleri, kendilerine uygunluÄŸunu sorgulamaksızın kabul etmek zorunda. Milliyetçi, saÄŸ-popülist bir parti olan Danimarka Halk Partisi milletvekili Henriksen “Bizim Ä°slamcı eÄŸilimlere ‘hayır’ deme hakkımız önemli. Burka, hijab ve başörtüsü insanları temiz ve temiz olmayan diye bölen bir ideolojinin simgeleri” iddiasında bulundu. -DHA
 
‘TÃœRKÄ°YE’YÄ° ANLAMAYA ÇALIÅžALIM’
 
Ä°sviçre’de haftada 51 bin kiÅŸiye ulaÅŸan Weltwoche dergisi, 17 sayfasını Türkiye’ye ayırdı. Derginin imtiyaz sahibi, baÅŸyazarı ve milletvekili Roger Köppel ‘Dikkat, bu yazım anti Türk önyargıları aÅŸmak için kaleme alınmıştır’ baÅŸlıklı yazısında “Yüzyıllardır bizim bakışımızı ÅŸekillendiren düşmanlık ve ırkçı anti Türk önyargıları içinde tepiniyoruz” ifadesini kullandı. ‘Avrupa’da tartışmalara muhatap olan ErdoÄŸan’a karşı hislerimizi indirelim’ çaÄŸrısı yapan Köppel, Türkiye’yi anlamaya çalışmaları ve dürüst olmaları gerktiÄŸini yazdı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.