Sosyal Medya

Güncel

Bakan Bozdağ: Ben çocuktum Baykal bakandı

Seçilme yaşının 18 yaşına düşürülmesine yönelik tepkilere cevap veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Deniz Baykal üzerinden örnek verdi.



Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸAK Parti Sinop Ä°l BaÅŸkanlığınca Boyabat'ta düzenlenen halk buluÅŸmasında yaptığı konuÅŸmada, 16 Nisan'da büyük bir tarihi dönüşüm için sandığa gidileceÄŸini belirtti.

Halk oylamasında, Türkiye'nin son 200 yıldır yaptığı tartışmaya bir nokta koyma kararı vereceÄŸini dile getiren BozdaÄŸ, Türkiye'nin parlamenter sistemi uzun süredir kullandığını ifade etti.

Bakan Bozdağ: Ben çocuktum Baykal bakandı

"80'LİK BAYKAL'I SEÇERKEN ÇOLUK ÇOCUK DEĞİL AMA..."

Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸiyle seçilme yaşının 18 yaşına düşürülmesine yönelik tepkilere de deÄŸinen BozdaÄŸ, "Askere alırken, ÅŸehit, gazi olurken çoluk çocuk deÄŸil, 80'lik Baykal'ı milletvekili seçerken 18'ini dolduran çoluk çocuk deÄŸil ama kendi seçilmeye gelince çoluk çocuk. Bu, gençlere inanmamaktadır. Evlatlarımıza güvenmemektedir. OÄŸullarına, kızlarına, gençlerine güvenmeyen devletin, milletin geleceÄŸi aydınlık olmaz. Biz yavrularımıza inanacağız, güveneceÄŸiz, onlara sorumluluk yüklemekten kaçınmayacağız." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"BEN ÇOCUKTUM BAYKAL BAKANDI..."

CumhurbaÅŸkanın en fazla iki kez seçilebileceÄŸini dile getiren BozdaÄŸ, şöyle devam etti: "Ben çocuktum Sayın Baykal bakandı, ilkokula gidiyordum. Biz yaÅŸlandık gidiyoruz hala vekil. 'Var mı böyle yaÅŸam boyu vekillik' diye bir ÅŸey. Ama bu sistem bunu saÄŸlıyor. Türkiye'nin yönetiminde çok baÅŸarılı da olsa bir kiÅŸi 10 yıldan fazla bulunamayacak, 10 yılda bir deÄŸiÅŸim. Bu yasamaya da yerele de yansıyacak. Türkiye'nin her tarafında deÄŸiÅŸim iktidar olacaktır. Bundan da aziz millet, devlet kazanacaktır. Bir sürü de yalan söylüyorlar.

Bakan Bozdağ: Ben çocuktum Baykal bakandı

"RÜYADA BİLE OLMAZ BÖYLE ŞEYLER"

Kılıçdaroğlu ağzını açıyor, sabah bir kalktınız sizin minibüs hatları iptal edilmiş, lokantaları kapatmışlar, şunlar olmuş, bunlar olmuş diyor. Adam rüyada gezmiyor, rüyada bile olmaz böyle şeyler.

ALLAH'TAN KORK KILIÇDAROĞLU

Ama öyle bir korku pompalıyor ki anlaşılır gibi değil. Kılıçdaroğlu çıkmış '16 Nisan'dan sonra muhtar ne olacak, bütün muhtarlıkları kaldıracak' diyor. Allah'tan kork. Ana muhalefetin genel başkanısın sen. Doğru konuşmak, milleti doğru bilgilendirmek hepimizin görevi ama ana muhalefetin de ana görevi bu. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi varmış da cumhurbaşkanı bunu yapacakmış. Yalan, başka hiçbir şey yok."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.