Sosyal Medya

Güncel

Saadet Partisi: 'Hayır' daha evladır

Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, 16 Nisan'da yapılacak referandumdan 'hayır' çıkmasının daha iyi olacağını savundu.



Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

EVETÇİLER, HAYIRCILAR

Halk oylamasına giden süreçte, baÅŸta hükümet olmak üzere herkesin birbirini itham etmekle meÅŸgul olduÄŸunu ve vatandaÅŸların "evetçiler" ve "hayırcılar" diye kamplara ayrıldığını savunan KaramollaoÄŸlu, "Bu kamplara baÄŸlı olanlar da karşılarındakileri dost diye deÄŸil, aynı ülkede yaÅŸayan, aynı deÄŸerleri paylaÅŸan, bu ülkenin varlığını, birliÄŸini, bütünlüğünü korumayı hedef edinen insanlar deÄŸil, birbirlerinin acımasız düşmanı gibi görüyor, böyle yaftalıyorlar." ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi referandumdan hayır çıkmasını istiyor

Halk oylamasından "evet" ya da "hayır" çıkmasından çok ülkede huzuru saÄŸlamanın önemli olduÄŸunu vurgulayan KaramollaoÄŸlu, "Ä°nsanları kamplaÅŸtırdıktan sonra nasıl birleÅŸtireceksiniz?" diye sordu.

"REFERANDUM ÖNCESİ..."

KaramollaoÄŸlu, Ã‡anakkale Zaferi'nin yıl dönümü nedeniyle herkese bir davette bulunduÄŸuna dikkati çekerek, "Referandum öncesi silahlarını herkes topraÄŸa gömsün, referanduma gidenler hisleriyle deÄŸil düşünerek karar versinler." dedi.

Saadet Partisi referandumdan hayır çıkmasını istiyor

"HAYIR ÇIKMASI DAHA İYİDİR"

Düşünüldüğü takdirde doÄŸru karar verileceÄŸine inandıklarını dile getiren KaramollaoÄŸlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tekrar vurgu yapıyoruz, 'hayır' çıkması 'evet' çıkmasından daha evladır, daha iyidir. Neden böyle söylüyoruz? Çünkü biz baÅŸkanlık sistemine karşı deÄŸiliz. Bugün getirilen sisteme karşıyız. Ondan dolayı da diyoruz ki eÄŸer 'hayır' çıkarsa yeniden oturur herkesin kabul edebileceÄŸi, kimseye olaÄŸanüstü yetki vermeyen, güçler arasında, erkler arasında denge saÄŸlayan bir sistemi birlikte kurarız.

Biz onun için herkesi, özellikle bu kadar karışık bir dönemde aklını başında tutanları itidale, düşünmeye ve bu memleketin hepimizin memleketi olduğunu hatırlamaya davet ediyoruz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.