Sosyal Medya

Ekonomi

Dolandırıcılıkta yeni yöntem: 'MASAK'da dosyanız var!' kandırmacası

Maliye Bakanlığı tarafından vatandaşlara dolandırıcılık uyarısı yapıldı. Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada, Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK) adını kullanarak dolandırıcılık girişiminde bulunanlara karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.



Maliye Bakanlığı’ndan konuya iliÅŸkin yapılan açıklamada, bazı ÅŸahısların vatandaÅŸları telefonla arayarak, MASAK incelemesinde adlarının geçtiÄŸini söylediÄŸi belirtilirken, bu kiÅŸilere inanılmaması gerektiÄŸi ifade edildi.  Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, vatandaÅŸları bu gibi durumlar ile karşılaÅŸmaları halinde, yetkili emniyet makamlarına baÅŸvurmaları yada Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunmaları gerektiÄŸi söylendi.
 
Bu kiÅŸilerin, aradıkları vatandaÅŸlardan MASAK’taki iÅŸlerini çözebilecekleri konusunda vaatlerde bulunduklarının yer aldığı açıklamada, bu kiÅŸilerin bu amaçla vatandaÅŸlardan para istedikleri belirtildi. Bu kapsamda ayrıca bazı kiÅŸilerin de kendilerini MASAK elemanı olarak tanıttıklarının yer aldığı açıklamada, bu kiÅŸilerin vatandaÅŸlardan para sızdırmaya çalıştığı duyumlarının Bakanlığa ulaÅŸtığı belirtildi. 
 
Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, dolandırıcılık amacıyla yapıldığı anlaşılan bu tür giriÅŸimlere karşı, vatandaÅŸların daha dikkatli olması ve hiçbir ÅŸekilde bu kiÅŸilere itibar etmemeleri gerektiÄŸi belirtildi. Açıklamada ayıca, bu ÅŸekilde talepte bulunulması halinde  Bakanlığa bilgi verilmesi istendi ve yetkili makamların bu konuda gerekli iÅŸlemleri Bakanlık kapsamında yapılacağı bildirildi. 
 
Maliye Bakanlığı'nın, Mali Suçları AraÅŸtırma Kurulu’nun (MASAK) adını kullanarak dolandırıcılık giriÅŸiminde bulunanlara karşı vatandaÅŸları uyardığı açıklamada, vatandaÅŸları bu gibi durumlar ile karşılaÅŸmaları halinde, yetkili emniyet makamlarına baÅŸvurmaları yada Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunmaları gerektiÄŸi ifade edildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.