Sosyal Medya

Güncel

Gülen'in iadesini görüşecek

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bu akşam Amerikan Adalet Bakanı Jeff Sessions ile telefonda görüşecek. Gündemde ABD’de bulunan Fethullah Gülen’in iadesi var.



Anadolu Ajansı, Editör Masası’nın konuÄŸu olan Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ, Fethullah Gülen’in iadesi ile ilgili ABD’ye ek evraklar gönderildiÄŸini söyledi. Gülen, konuyla ilgili bu akÅŸam Amerikan Adalet Bakanı Jeff Sessions ile telefonda görüşeceÄŸini söyledi.

“Biz Türkiye olarak geçici tutuklama talebi dahil iade dosyalarını ABD merkezi makamlarına ilettik. Türkiyenin beklentilerini geçen ay yaptığımız görüşmede kendisine aktardık. Ä°lave belgelerimizi de kendisiyle paylaÅŸtık. Yeni adalet bakanına da bazı ilave belgeleri ilettik. Terörist başı Gülen’in bu darbeyi yaptığı ortada. Bizim gönderdiÄŸimiz belgeler de bunu açıkça ispat ediyor. Biz bu belgelerin ABD adli makamlarına gönderilmesini talep ettik. Yeni bakana görevi nedeniyle tebrik gönderdim. Ayrıca telefon ile de görüyme talebi ilettik. Bugün akÅŸam telefon görüşmemiz olacak. Konuyu görüşeceÄŸiz. Kendisini Türkiye’ye davet edeceÄŸiz.”

“Anlam veremiyorum”

Alman Ä°stihbarat Servisi BND BaÅŸkanı Bruno Kahl’ın darbe giriÅŸiminden Gülen’in sorumlu olduÄŸundan şüpheleri olduÄŸu yönünde açıklamalarını da deÄŸerlendiren Bekir BozdaÄŸ, Kahl’ın konuÅŸmasına anlam veremediÄŸini belirtti.

“Büyük büyük ülkelerin istihbarat servislerinin terör örgütünün sözcüsü gibi konuÅŸmasını ben anlayamıyorum. BND’nin bu olayı FETÖ’nün yaptığını bilmediÄŸini düşünmüyorum.”

"Almanya ve Hollanda 'hayır'dan yana tavır koyuyor"

Almanya ve Hollanda’nın Türkiye’ye yönelik tutumunu da eleÅŸtiren Adalet Bakanı BozdaÄŸ, bu ülkelerin Türkiye’deki referandum sürecinde “Hayır” dan yana tavır koyduÄŸunu söyledi.

“Büyük, güçlü, istikrarlı Türkiye istemiyorlar. Ben aziz Türk milletinin Avrupalıların yaptığı tüm olumsuzlukları çok iyi gördüklerini görüyorum. Türkiye’nin meÅŸru hükümetinin bakanları konuÅŸamıyor ama PKK terör örgütü konuÅŸabiliyor. Åžiddet terör ve her türlü kanunsuzluÄŸa bulaÅŸmış PKK gösteri yapmak istediÄŸinde onlara her tür önlem alınıyor.”

Alman BaÅŸbakanı Merkel’in de Hollanda BaÅŸbakanı Rutte’nin de bir gün ileride konuÅŸacak bir yer bulamazsa Türkiye’nin kendilerine açık olduÄŸunu da belirten BozdaÄŸ, “Bu ülkelerin gittiÄŸi yol yol deÄŸil” dedi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.