Sosyal Medya

Güncel

Rusya'dan flaş açıklama: Rus makamları YPG'nin iddialarını yalanladı

Rusya Suriye'de YPG ile yeni üs açılacağı iddiasını yalanladı.Rusya'dan Afrin'de bir askeri üs kuracağı ve YPG üyelerine askeri eğitim vereceği yönündeki iddialara yanıt geldi.



Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Rusya'nın Suriye'de terör örgütü YPG ile yeni ortak üs kuracağı iddiaları yalanlandı.
 
Rusya Savunma Bakanlığı, YPG ile yapılan anlaşma çerçevesinde Afrin'de üs kurulacağına dair iddiaları yalanladı.
 
Bakanlık, YPG'lilerin eğitimi için Afrin'de askeri üs kurulacağına ilişkin bilgilerin doğruyu yansıtmadığını açıkladı.
 
'AFRİN'DE AÇILACAK ŞUBE, ATEŞKESİ İHLALLERİNİ ÖNLEME GÖREVİ GÖRECEK'
 
Konu ile ilgili açıklamada "Ateşkes ihlallerinin önlenmesi için, Halep'te Afrin yakınlarında Kürt birlikler ile Özgür Suriye Ordusu'nun karşı karşıya geldiği bölgede Rusya'nın Suriye'deki Ateşkesi İzleme Merkezi'nin bir şubesi açılacak" denildi.
 
YPG: RUSYA BİZE ASKERİ EĞİTİM VERECEK
 
YPG Sözcüsü Redur Celil, yaptığı yazılı açıklamada Rusya'nın, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin'de bir askeri üs kuracağını ve YPG üyelerine askeri eÄŸitim vereceÄŸini söylemiÅŸti. 
 
Celil'in yaptığı yazılı açıklama "Rus askeri varlığı, YPG ve Suriye'de faaliyet gösteren Rus güçleri arasındaki terörle mücadele ve güçlerimizi modern savaÅŸ yöntemleri konusunda eÄŸitme ve Rus güçleriyle doÄŸrudan temas kurmayı öngören anlaÅŸma çerçevesinde gerçekleÅŸmiÅŸtir" ifadeleri kullanılmıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.