Sosyal Medya

Güncel

'Ayasofya Erdoğan'ın da katılacağı bir cuma namazı ile ibadete açılabilir'

Sözcü yazarı Zeynep Gürcanlı, bugünkü köşe yazısında 'Erdoğan'ın da katılacağı bir cuma namazı ile Ayasofya ibadete açılabilir' diye yazdı.



 
Gürcanlı, bugünkü köşesinde  "ErdoÄŸan'ın da katılacağı bir cuma namazı ile Ayasofya ibadete açılabilir" diye yazdı.
 
İşte yazısının ilgili kısmı:
 
"ANKARA'DA SAVAÅž SENARYOSU MASADA"
 
16 Nisan referandumu öncesi “evet” cephesi, her türlü yolu deniyor. CHP ile kavga çıkarma taktiÄŸi tutmayınca, AKP'liler “hayır diyenler terörist/vatan haini” söylemini ortaya attı. Bu söylem tutmayınca, Avrupa ile yaratılan suni kriz ile “evet” cephesini sıkılaÅŸtırmayı denediler. Görünen o ki, bu da tutmadı. Åžimdi Ankara kulislerinde sırada “savaÅŸ senaryosunun” olduÄŸu konuÅŸuluyor.
 
"BARZANÄ° Ä°LE ANLAÅžMA"
 
"AKP'nin, Barzani ile anlaşıp, Kuzey Irak'ta PKK'nın büyük ölçüde boÅŸalttığı söylenen Kandil'e bir operasyon düzenleyebileceÄŸi kulislerde en çok fısıldanan konu…"
 
"AYASOFYA, SÃœRPRÄ°Z OLABÄ°LÄ°R"
 
Mart sonu/nisan başı için tasarlanan bu operasyonun da istenen etkiyi vermeme ihtimaline karşılık sürpriz unsur ise Ayasofya…
 
"HİLAL-HAÇLI'YA KARŞI"
 
Hollanda ile baÅŸlayıp, tüm Avrupa ülkelerini kapsayan suni krizde CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan söylemini “Hilal Haçlı'ya karşı” gibi, Müslüman/Hıristiyan çekiÅŸmesine kadar getirdi. DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu da bu söylemi, dünyadaki tüm Müslüman nüfusu kastederek, “Türkiye 2 milyarın ümmetidir. Siz Türkiye'ye hükmedici konuÅŸamazsınız” dedi.
 
"AYASOFYA'DA CUMA NAMAZI"
 
...Bu kadar büyük bir söylemi yine büyük bir “eylem” ile taçlandırmak gerekir. Ankara'da da iÅŸte bu “eylemin”, baÅŸta ErdoÄŸan, tüm AKP'lilerin Ayasofya'da birlikte kılacakları bir cuma namazı olabileceÄŸi konuÅŸuluyor.
 
"BEÅžTEPE'DE GÃœNDEMDE"
 
“Hilal'e karşı Haçlı” söylemi eÅŸliÄŸinde, Ayasofya'nın müze olmaktan çıkarılıp, yeniden tam kapasite ile ibadete açılması, kulislere göre Saray'da ciddi ciddi konuÅŸuluyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.