Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kerkük'te IKBY bayrağı krizi sürüyor: 'Türkiye'yi ilgilendirmez...'

Kerkük İl Meclisi üyesi Ahmed Askeri, Kerkük'te IKBY bayrağının göndere çekilmesinin Türkiye'yi ilgilendirmediğini söyledi.



Rûdaw'a konuÅŸan Ahmed Askeri, “Türkiye DışiÅŸleri Bakanlığı'nın açıklaması Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin içiÅŸlerine müdahaledir. Kürdistan bayrağının göndere çekilmesi bir iç meseledir. Hiçbir ÅŸekilde Türkiye'yi ilgilendirmez” dedi.

NE OLMUÅžTU?

GeçtiÄŸimiz hafta Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, kentteki devlet kurumlarında Irak bayrağının yanında Kürdistan bayrağının da bulundurulması hakkında aldığı kararı Ä°l Meclisi'ne göndermiÅŸti. Vali Kerim'in bu kararının ardından Irak Parlamentosu'nda bulunan Kerkük temsilcisi Türkmen parlamenterler, karara karşı çıkmış, Irak BaÅŸbakanı Haydar Abadi'nin duruma müdahale etmesini istemiÅŸlerdi. Kerkük Valisi Kerim, dün düzenlediÄŸi basın toplantısında kendisine yöneltilen bir soru üzerine, bayrağın Ä°stanbul ve Ankara'da da göndere çekildiÄŸini hatırlatarak, “Kerkük'te neden çekilmesin?” dedi.

Türkiye DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin MüftüoÄŸlu dün, Kerkük'te IKBY bayrağının göndere çekilmesine iliÅŸkin, "Bu tür giriÅŸimler Kerkük'ün çok kültürlü kimliÄŸine zarar veriyor” açıklamasında bulunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.