Sosyal Medya

Dünya

Türkiye sevgisini yüzüğünde taşıyor

Kolombiya'nın Quito Büyükelçisi Dicken Fernando Panesso Serna, 2011-2015 arasında görev yaptığı Türkiye'nin kendisi için özel bir yeri olduğunu belirtti.



Büyükelçi Panesso, Galata Kulesi, Efes Harabeleri ve Peri Bacaları gibi Türkiye'nin ünlü tarihi alanlarının heykellerini ve Osmanlı padişahlarına ait bibloları sergilediği Ekvador'un başkenti Quito'daki makam odasında, elindeki tespihiyle misafirlerini ağırlıyor.

"TÜRKİYE'Yİ ANIMSATAN AY YILDIZLI YÜZÜĞÜMÜ PARMAĞIMDAN ÇIKARMIYORUM"

Türkiye'ye ilişkin duygularını anlatan Panesso, Ankara'daki günlerini, birçok şehrin mutfağını ve sanatını tanıma fırsatı bulduğu ufuk açıcı bir deneyim olarak niteledi.

Panesso, "Ankara'da olduÄŸum süre boyunca arkadaÅŸlarımın gösterdiÄŸi dostlukla kendimi Kolombiya'daymış gibi hissettim. Ä°ÅŸte bu yüzden Türkiye'yi bu kadar çok seviyorum." dedi.

Büyükelçi Panesso, kendisine Türkiye'yi anımsatan ay yıldızlı yüzüğünü parmağından çıkarmadığını da dile getirdi.,

"Ä°STANBUL DÃœNYANIN MERKEZÄ°"

Panesso, Ä°stanbul'un da kendisi için çok önemli olduÄŸunu belirterek "KuÅŸkusuz, Ä°stanbul'u ilk kez ziyaret ettiÄŸimde, bu harika ÅŸehrin bende bıraktığı sihir ve sonsuzluk, benim taşıdığım en büyük hatıra. Ä°stanbul tıpkı Napolyon'un 'Dünya tek bir devlet olsaydı baÅŸkenti Ä°stanbul olurdu.' sözlerindeki gibi dünyanın merkezi." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Fernando Panesso, eşi Patricia Gomez Correa'nın, Türkiye'den "Sultana" adını verdiği Ankara kedisinin yanı sıra çay bardakları, çiniler ve Topkapı Sarayı'ndaki bazı eserlerin replikalarından da getirdiğini anlattı.

Aldıkları Türk halılarıyla da evlerinin "tam bir Türk evi" haline geldiÄŸini vurgulayan Panesso, "Güzel Türkiye'yi birçok yönden özlüyorum ama en çok, etrafında atletizmle vakit geçirdiÄŸim Eymir Gölü'nü özlüyorum." ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.