Sosyal Medya

Dünya

İngiltere ve Almanya savunma paktına hazırlanıyor

İngiltere ve Almanya'nın Brexit sonrası döneme yönelik bir savunma paktı yapmaya hazırlandığı ileri sürüldü



Ä°ngiltere ve Almanya’nın, Brexit sonrası döneme yönelik bir savunma paktı yapmaya hazırlandığı iddia edildi.

Ä°ngiliz Financial Times gazetesinin Ä°ngiliz ve Alman savunma bakanlıkları kaynaklarına dayandırdığı habere göre, iki ülke Ä°ngiltere’nin Avrupa BirliÄŸi’nden (AB) ayrılma sürecinde (Brexit) savunma alanındaki iÅŸbirliklerini artırmaya dönük adımlar atacak.

Haberde, bunda Ä°ngiltere BaÅŸbakanı Theresa May’in, ülkesinin Brexit’le beraber sırtını Avrupa’ya dönmediÄŸini gösterme çabasının ve zorlu geçecek Brexit müzakereleri için AB üyesi ülkelerin "iyi niyetini kazanma" amacının etkili olduÄŸu aktarıldı.

Haberde iki ülkenin iÅŸbirliÄŸinin siber güvenlik, eÄŸitim ve deniz devriyesi alanında yoÄŸunlaÅŸacağı belirtildi. Ä°ngiltere’nin geliÅŸtirdiÄŸi yeni helikopter modeli Wildcat’in bu yıl Akdeniz’de bir Alman gemisinde kullanılacak olması olası iÅŸbirliÄŸinin emarelerinden biri olarak gösterildi.

Ä°ngiltere ve Almanya’nın mevcut savunma iliÅŸkilerine de deÄŸinilen haberde, iki ülkenin DoÄŸu Avrupa ve Baltık ülkelerinde Rusya’ya karşı aldıkları roller hatırlatıldı. Ä°ngiltere’nin Estonya’da, Almanya’nın da Litvanya’da NATO güçlerine liderlik ettiÄŸi ifade edilen haberde, iki ülkenin ayrıca Suriye ve Irak’ta da DEAÅž’a karşı mücadele ettiÄŸi vurgulandı.

Almanya’nın askeri öneminin Ä°ngiltere ve Fransa’nın gerisinde olduÄŸu bildirilen haberde, gündemdeki iÅŸbirliÄŸinin Brexit baÄŸlamında yine de sembolik önem taşıdığı kaydedildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.