Sosyal Medya

Güncel

Darbe planı AK Parti seçimi kazandıktan hemen sonra başlamış

FET֒cü cuntanın darbe girişimi hazırlıklarına AK Parti’nin tek başına galip çıktığı 1 Kasım seçimlerinden 8 gün sonra 9 Kasım’da başladığı ortaya çıktı. Ankara Ümitköy’deki 3 katlı bir villada Adil Öksüz başkanlığında başlayan hazırlık toplantılarına Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık’ın yanı sıra çık sayıda asker de katılmış.



Ankara BaÅŸsavcılığınca hazırlanan darbenin çatı iddianamesinde terör örgütü FETÖ’nün 15 Temmuz darbe giriÅŸimi hazırlıklarına, AK Parti’nin yeniden tek başına iktidara geldiÄŸi 1 Kasım 2015’teki seçimlerden 8 gün sonra, 9 Kasım’da Ankara Ãœmitköy’de Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2880. Sokak’taki Empati Danışmanlık Åžirketi tarafından kiralanan 3 katlı villada yapılan toplantılarla baÅŸladığı belirlendi. Söz konusu villa, sahibi ErdoÄŸan Atilla’dan, internete verilen ilan üzerine 9 Kasım 2015’te Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının ‘mahrem hizmetler soruÅŸturması’nın şüphelilerinden Serkan Aydın tarafından ‘Ãœmitköy Empati Danışmanlık Ticaret ve San. Ltd. Åžti.’ adı altında faaliyet göstermek amacıyla kontrat yapılarak kiralandı. Bu tarihten itibaren villada toplantılar düzenleyen darbeciler, darbeyle ilgili planlama yapmak için villada bir araya geldi. Darbe giriÅŸiminin ardından villada yapılan çalışmada 2009 yılında Ä°stanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Åžubesince parmak izi alınan Birol KurubaÅŸ ile eski Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Kurmay BaÅŸkanı TuÄŸamiral Ömer Faruk Harmancık’ın parmak izleri bulundu.      
 
Adli Öksüz’ün cuntacı komutanlarla 15 Temmuz kanlı darbe giriÅŸimini planladığı villanın kapısındaki mühürler, olay yeri incelemesinin tamamlanmasının ardından söküldü. Emlakçı aracılığıyla kiraya verilen villaya aradan 8 ay geçmesine raÄŸmen kiracı çıkmadı. Ä°nternette 28 Temmuz 2016’da verilen ilanda 350 metrekarelik, 6 odalı villanın aylık kirası için 5 bin 750 lira istendi.
 
Darbe soruÅŸturmaları kapsamında Ä°zmir Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nca ifadeleri alınan ve ardından itirafçı olan ‘Åžapka’ ve ‘Kuzgun’ kod adlı gizli tanıklar da ifadelerinde cuntacıların kiraladığı villaya deÄŸindi.
 
Ä°HANETÄ°N Ä°LK Ä°ÅžARETÄ° BURADA VERÄ°LDÄ°
 
Ankara Ãœmitköy’deki bu üç katlı villi önce FETÖ’ye yakın Empati Danışmanlık adlı ÅŸirket üzerinden kiralandı. Ardından Adil Öztürk’ün baÅŸkanlığında cuntacı askerlerle darbe hızırlığı için toplantıların düzenlenmesinde kullanıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.