Sosyal Medya

Coğrafyamız

Iraklı Şii lider Mukteda es-Sadr'dan silahlı direniş mesajı

Iraklı Şii lider Mukteda es-Sadr, IŞİD sonrası Irak’ta kalmaları halinde yabancı güçlere karşı silahlı direniş gösterileceği tehdidinde bulundu.



Sadr’ın Askeri Yardımcısı Ebu Dua Ä°savi, ülkenin güneyindeki Necef kentine baÄŸlı Kufe’de yaptığı basın açıklamada, “Irak’ta bulunan yabancı güçleri devlet, IŞİD’le mücadele desteÄŸi için çağırmıştır. Bu güçler, IŞİD sonrası Irak’ta kalırsa kendilerine karşı silah taşıyarak direniÅŸ göstereceÄŸiz” dedi. Sadr’ın yardımcısı Ä°savi, aylardır süren hükümet karşıtı gösterilere de deÄŸinerek, “Gösterilerimiz devam ediyor. Önümüzdeki cuma günü liderimiz Sadr, BaÄŸdat Tahrir Meydanı’nda göstericilere hitap edecek” ÅŸeklinde yanıtladı.
 
Mukteda es-Sadr yanlıları her hafta cuma günleri, BaÄŸdat’ın merkezi Tahrir Meydanı’nda toplanarak, ülkedeki hizmet yetersizliÄŸi ve yapılan yolsuzluklarla mücadele için hükümet karşıtı gösteri düzenliyor. BaÄŸdat’ta Åžii lider Sadr yanlısı göstericiler, 30 Nisan ve 20 Mayıs 2016 tarihlerinde hükümet binalarının bulunduÄŸu korunaklı YeÅŸil Bölge’yi ihlal ederek, BaÅŸbakan Ä°badi’nin BaÅŸbakanlık ofisini ve parlamento binasını basmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.