Sosyal Medya

Güncel

Evlilik programları çığrından çıkmış

Meclis Dilekçe Komisyonu Başkanı Belma Satır, ülke gündeminden düşmek bilmeyen evlilik programlarıyla ilgili “Bu yapımlar artık çığrından çıkmış bir konu haline geldi. Özellikle muhafazakar olduğunu bildiğimiz kanallarda yayınlanmaları utanç verici” dedi.



BaÅŸbakan Yardımcı Numan KurtulmuÅŸ’un ‘Evlilik programları KHK’lar kapatılabilir’ açıklamasının ardından konuÅŸan Meclis Dilekçe Komisyonu BaÅŸkanı ve AK Parti Ä°stanbul milletvekili Belma Satır, bu programlarla ilgili sayısız ÅŸikayet dilekçesi aldıklarını söyledi.

Programların hem Türk aile yapısına ters olduÄŸunu hem de kadın hakları açısından kabul edilmez noktada bulunduÄŸunu belirten Satır “Kadınlar, orada kendilerini seçecek erkekler karşısında pazardan alınacak bir emtia gibi sunuluyor. Bunun ne ahlakla ne örfle ne hukukla ne insan ve kadın haklarıyla bir baÄŸlantısı var. Özellikle muhafazakar olduÄŸunu bildiÄŸimiz kanallarda da bu programların yayınlanması büyük ironi ve utanç kaynağı” ifadelerini kullandı. Ä°zlenme oranlarını yükseltmek uÄŸruna toplum deÄŸerlerinin aÅŸağılandığı ifade eden Satır “Bize gelen dilekçeleri ilgili bakanlıklara ve RTÃœK’e yazıyoruz. Gelen cevaplar çok baÅŸtan savma.

RTÃœK ‘Biz ceza yazıyoruz’ diyor. Ama onların yazdığı ceza bir özel televizyon kanalı için, bir ticarethane için fındık, fıstık parası. Cezayı ödüyor ve iÅŸine devam ediyor” diye konuÅŸtu. Reklam verenlere karşı da tavır konması gerektiÄŸini savunan Satır ÅŸunları kaydetti: “Toplumdaki  herkes evlilik programlarını eleÅŸtiriyor fakat karşısına geçip yine seyremeyi ihmal etmiyor. Bu durumda ayrı bir çeliÅŸki. Ben yasaktan yana deÄŸilim. Yasakçı anlayışları desteklemiyorum ama evlilik programları da artık çığrından çıkmış bir konudur. Yapımlarla ilgili acilen düzenlemeye ihtiyaç vardır.”

KADIN Ä°MAJINI YERLE BÄ°R ETTÄ°LER

Evlilik programlarıyla ilgili bir açıklama da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ dan geldi. Kaya, programlarda küçültücü kadın imajına yer verildiÄŸini ve bu durumun büyük problemlere neden olduÄŸunu söyledi. Bakan Kaya, söz konusu programlara yönelik eleÅŸtirilerini ÅŸu sözlerle sürdürdü:  “Toplumsal cinsiyet eÅŸitsizliÄŸi medyada adeta körükleniyor. Kadın ve medya iliÅŸkisinin, toplumsal cinsiyet eÅŸitliÄŸi açısından ele alınması acil ihtiyacı. KliÅŸeler ve yapay örnekler medya organlarını ele geçirmiÅŸ durumda.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.