Sosyal Medya

Güncel

PKK/KCK operasyonunda rekor gözaltı!

İçişleri Bakanlığı, Emniyet ve Jandarma ekipleri tarafından PKK/KCK'nın, şehirlerdeki eylemlerini önlemeye yönelik olarak 36 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 740 şüpheli gözaltına alındığını açıkladı.



Emniyet ve Jandarma ekipleri tarafından kış üstlenmesinden çıkan PKK/KCK'nın , ÅŸehirlerdeki eylemlerini önlemeye yönelik olarak 36 ilde gerçekleÅŸtirilen operasyonlarda 740 şüpheli gözaltına alındı. PKK'nın olası eylemleri engellemek amacıyla hazırlık aÅŸamasında olan milis/iÅŸbirlikçi, DGH, KCK-TM gibi yapılanmalar içerisinde faaliyet gösteren yapılanmalara karşı ülke genelinde operasyonel çalışmalar baÅŸlatıldı. Örgütün eylem arayışlarının akamete uÄŸratılması, iliÅŸki ve irtibatlarının deÅŸifre edilmesine yönelik olarak emniyet ve jandarma ekipleri 36 ilde eÅŸ zamanlı gerçekleÅŸtirilen operasyonlarda 740 şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda yakalanan kiÅŸilerle birlikte, çok sayıda malzeme ve örgütsel döküman, 1 adet kaleÅŸnikof, ruhsatsız 4 adet tabanca, 14 av tüfeÄŸi, 246 fiÅŸek ele geçirildi.

Geçtiğimiz ay 8-15 şubat tarihleri arasında yürütülen operasyonlar neticesinde de, PKK/ KCK faaliyetleri kapsamında, 259 kişi gözaltına alınmış, 39'u tutuklanmış ve çok sayıda malzeme ele geçirilmişti.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.