Sosyal Medya

Güncel

HSYK 372 hakim ve savcıyı göreve iade etti

FETÖ şüphesiyle incelenen hakim ve savcılardan 372’si göreve iade edildi. İade edilenler arasında itirafçılar yer almazken bu kişiler hakkındaki inceleme ise sürüyor.



Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 15 Temmuz sonrası FETÖ şüphesiyle açığa alınan veya ihraç edilen yargı mensuplarının durumlarıyla ilgili yeniden inceleme yapılarak, mesleÄŸe iadelerinin de mümkün olabileceÄŸini açıklamıştı. Karar’ın edindiÄŸi bilgiye göre HSYK’nın bugüne kadar dosyalarını ele aldığı hakim ve savcılardan 372’si göreve geri döndü. Bunlardan 104’ü KHK ile ihraç edilenlerden, 268’i ise açığa alınanlardan oldu. Görevlerine dönen hakim ve savcıların FETÖ baÄŸlantısı olmadığı kesin olarak belirlenenler olduÄŸu belirtildi. Göreve iade edilenler arasında FETÖ şüphelisi ancak itirafçı olmuÅŸ hakim savcılar olmadığı öğrenildi.
 
Örgüt içinde yer aldığı belirlenmiÅŸ ancak, soruÅŸturma sırasında itirafçı olan hakim ve savcılarla ilgili henüz bir karar verilmedi. Bu hakim ve savcıların halen açıkta beklediÄŸi, bunlarla ilgili kararın ayrıca verileceÄŸi belirtildi. Ä°tirafçı olan hakim ve savcıların örgütün çözülmesinde etkili bilgiler paylaÅŸtıkları, verdikleri isimlerle diÄŸer FETÖ’cülerin de deÅŸifre edildiÄŸi belirtiliyor. Ancak itirafçı da olsa örgütle baÄŸlantılı olan hakim savcıların yeniden mesleÄŸe dönmelerinin henüz uygun bulunmadığı ifade ediliyor.
 
15 Temmuz darbe giriÅŸimi sonrası TSK, Emniyet ve yargıda kapsamlı temizlik operasyonları yapıldı. Görevden ihraç edilen veya açığa alınan FETÖ şüphelileri arasında, örgütle baÄŸlantısı olmadığını iddia edenler de oldu. Ä°ÅŸte bu iadeler HSYK’ya yapılan baÅŸvuruların deÄŸerlendirilmesi sonucu gerçekleÅŸti. 15 Temmuz sonrası 4 binden fazla hakim ve savcı hakkında iÅŸlem yapıldı. Åžu ana kadar meslekten ihraç edilen hakim ve savcı sayısının ise 4 bine yakın olduÄŸu belirtiliyor. 760 hakim ve savcının Bylock kullandığı tespit edildi. 
 
HSYK’DAN 202 Ä°HRAÇ DAHA
 
Öte yandan HSYK, dün aldığı kararla FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanan hakim ve savcıların verdiği ifadeler doğrultusundu 202 hakim ve savcıyı daha meslekten ihraç etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.