Sosyal Medya

Güncel

O baklava markasının sahibine FETÖ'den 15 yıl hapis talebi

FET֒ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan iş adamları Mustafa Seyitoğlu ve Serdar Seyitoğlu hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan da 15’er yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.



stanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü hazırlanan iddianameyi kabul etti. Mahkeme, ilk duruÅŸmanın 16 Mayıs’ta ÇaÄŸlayan’daki Ä°stanbul Adalet Sarayı’nda yapılması için gün verirken sanıkların tutukluluk hallerinin devamını da kararlaÅŸtırıldı.
 
Ä°DDÄ°ANAMEDEN
 
Ä°ddianamede, sanıklar Mustafa SeyitoÄŸlu ve Serdar SeyitoÄŸlu’nun "cebir ve ÅŸiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine baÅŸka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teÅŸebbüs etmek" suçundan ağırlaÅŸtırılmış müebbet ile "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5’er yıldan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
 
FETÖ’nün yapılanması ve eylemlerinin anlatıldığı iddianamede, sanıkların örgüt lehine faaliyette bulundukları kaydediliyor. SoruÅŸturma kapsamında 28 Ekim 2016’da tutuklanan Serdar SeyitoÄŸlu’nun, "himmet" adı altında iÅŸ adamlarından para toplayıp örgüte aktardığı ve paraların büyük rakamlara ulaÅŸması nedeniyle örgüt elebaşısı Fetullah Gülen tarafından kendisine ödül olarak plaket, takke, seccade ve tespih gönderildiÄŸi belirtilmiÅŸti. Sanığın amcası Mustafa SeyitoÄŸlu da aynı soruÅŸturma kapsamında tutuklanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.