Sosyal Medya

Güncel

BM: Ä°srail bildiÄŸimiz faÅŸist

Yedi düvelin bildiğini Birleşmiş Milletler de kabul etti. Herkesin bildiği gerçeğin kayıtlara geçmesini ve geçmesini sağlayan BM Batı Asya Komisyonu, İsrail’in “apartheid” yani “ırkçı faşist rejim” olduğunu ilan etti.



Siyonist uşakları ayağa kalktı. Siyonist esiri batı ve ABD, BM raporuna itiraz ederek raporun geri çekilmesini istedi. BM'nin telaşa kapılan uşak genel sekreteri Antonio Guterres ise raporun BM'nin genel görüşünü yansıtmadığını iddia etti.
 
BM: Ä°SRAÄ°L, SÄ°YONÄ°ST APARTHEÄ°D REJÄ°MÄ°
 
25 Aralık tarihinde ise, BM Güvenlik Konseyi'nin “Ä°srail iÅŸgal ettiÄŸi Filistin topraklarında hukuk dışı tüm yerleÅŸim faaliyetlerini ‘derhal ve tamamen' durdursun” kararını “Ä°srail'e sembolik ama tarihi tokat” baÅŸlığıyla manÅŸete taşımıştık. Terör devleti Ä°srail'e bu kez de BirleÅŸmiÅŸ Milletler'in alt komisyonundan dev bir tokat geldi. BM Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu, “Ä°srail, Filistinlilere karşı “apartheid” ırkçı ve faÅŸist bir uygulama içinde” olduÄŸunu ilan etti. 
 
İSRAİL IRKÇILIK YAPIYOR, NOKTA!
 
BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu, iÅŸgalci terör devleti Siyonist Ä°srail ile ilgili yayınladığı raporda, Ä°srail'i, Filistinlilere karşı faÅŸistlik ve ırkçılık yapmakla suçladı. Orijinal metinde “apartheid” kelimesiyle ifade edilen ağır suçlama, BM'nin Ä°srail'e yönelik bu yöndeki ilk suçlaması olarak kayıtlara geçti. Tarihi tespiti ve diÄŸer detayları Lübnan'ın baÅŸkenti Beyrut'ta düzenlenen basın toplantısında BM Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCWA) Ä°cra Sekreteri Rima Halef açıkladı.
 
DÜNYA İSRAİL ZULMÜNE KÖR
 
Ä°srail'in Filistin halkına karşı uygulamaları ve ırk ayrımcılığı sorunu konulu rapor hakkında konuÅŸan Halef, “Ä°srail Filistin halkının tamamına karşı sistematik ırk ayrımcılığı uyguluyor. Bu araÅŸtırma raporu açık ve net ÅŸekilde Ä°srail'in ırkçı bir devlet olduÄŸunun belirtildiÄŸi ilk rapordur” ÅŸeklinde konuÅŸtu. Ä°srail'in uzun yıllardır uluslararası hukuku çiÄŸnediÄŸinin altını çizen Halef, “Uluslararası toplumun bu duruma göz yummasından güç alan Ä°srail, geçen onlarca yıl boyunca Filistin halkına karşı bir devlet politikası olarak 'ırk ayrımcılığı'nı uygulamaya devam etti” dedi. 
 
 
 
YENİSÖZ

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.