Sosyal Medya

Güncel

Eski Vali'nin FETÖ adına topladığı paraların makbuzları

Eski Bursa Valisi Harput'un da aralarında bulunduğu FETÖ tutuklularının örgüt adına topladıkları himmet makbuzları iddianameye girdi.



İddianamede, Şahabettin Harput'un işadamlarından 'Himmet' adı altında para topladığına ilişkin bilgiler ve aldıkları para karşılığında işadamlarına kesilen makbuzlara yer verildi.

17 AÄžUSTOS'TA TUTUKLANDI

Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca 15 Temmuz gecesi baÅŸarısız darbe giriÅŸimi ardından FETÖ/PDY operasyonu kapsamında Bursa'da 6 yılı aÅŸkın valilik yaptıktan sonra emekliye ayrılan Åžahabettin Harput, 28 Temmuz günü Ankara'daki evinde gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Harput, 17 AÄŸustos günü 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan çıkartıldığı nöbetçi Sulh Ceza HakimliÄŸi'nce tutuklandı. Bursa H Tipi Cezaevi'ne konulan Harput daha sonra Kocaeli F Tipi Kapalı Cezaevi'ne nakledildi.

Eski Vali'nin FETÖ adına topladığı paraların makbuzları

İDDİANAME MAHKEMEYE GÖNDERİLDİ

Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca aralarında Åžahabettin Harput'unda bulunduÄŸu 37'si tutuklu 60 sanık hakkında ki iddianame hazırlandı. Haklarında, ‘silahlı terör örgütü yöneticisi olma’ ve ‘terörizmin finansmanın önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet’ suçlarında her biri için 15-20 yıl arasında hapis cezası istenen iddianame kabul edilmesi için Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Eski Vali'nin FETÖ adına topladığı paraların makbuzları

KPSS DAVASI ZANLISI DA Ä°DDÄ°ANAMEDE

Ä°ddianamede, eski Vali Åžahabettin Harput'un iÅŸadamlarından 'Himmet' adı altında para topladığına iliÅŸkin bilgiler ve aldıkları para karşılığında iÅŸadamlarına kesilen makbuzlara yer verildi. Ä°ddianamede bulunan ve dikkat çeken bir makbuz ise, 2010 yılındaki KPSS sorularının çalınıp FETÖ/PDY örgüt üyelerine verilmesinde adı geçen ve 11 ayrı suçtan hakkında yakalama kararı olan Turgut Özal Düşünce ve Hamle DerneÄŸinin Genel Sekreteri Mehmet Hanefi Sözen'e ait. Merkezi Bursa'da bulunan UludaÄŸ Kültür ve EÄŸitim Vakfı’na 15 Aralık 2010 tarihinde sigortalı olarak iÅŸi girmiÅŸ olarak gösterilen Sözen'in, 18 Ocak 2015 tarihinde iÅŸten ayrılmasına raÄŸmen kendisine 10 Mart 2015 tarihinde ödenen 3 bin 801 lira 35 kuruÅŸluk tediye makbuzu yer alıyor.

Eski Vali'nin FETÖ adına topladığı paraların makbuzları

300 BÄ°N LÄ°RALIK HÄ°MMET MAKBUZU

Erguvan Özel EÄŸitim Ä°ÅŸletmeleri Ticaret A.Åž.'nin, Bank Asya Nilüfer Åžubesi'ne UludaÄŸ Kültür ve EÄŸitim Vakfı'na 2 Mart 2010 tarihinde yatırılan 300 bin liralık bağışın makbuzu da bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.