Sosyal Medya

Dünya

Almanya'dan bir iptal daha

Almanya’da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker’in katılacağı toplantıya verilen izin iptal edildi.



Almanya’nın AÅŸağı Saksonya eyaletinin baÅŸkenti Hannover’de Cuma için planlanan toplantıya verilen izin, belediye tarafından geri çekildi.

DoÄŸan Haber Ajansı’nın haberine göre, Avrupa Türk Demokratlar BirliÄŸi (UETD) toplantı baÅŸvurusunu “Bölge teÅŸkilatı toplantısı yapılacak” diye yaptı. Daha sonra UETD, belediyeye Türkiye’den bir milletvekilinin katılmasını beklediklerini ifade etti.

Belediye, AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehdi Eker’in etkinliÄŸe katılacağını polisten öğrenince, doÄŸru bilgilendirilmedikleri ve Türkiye’deki iç politika tartışmalarının kente taşınmasını istemedikleri gerekçeleriyle, UETD’ye verdiÄŸi salonun iznini PerÅŸembe günü öğleden sonra iptal etti.

16 Nisan referandumu için Almanya’daki seçmene yönelik kampanya yürütmek isteyen AK Partili bakanlar, Bekir BozdaÄŸ ve Nihat Zeybekci'nin Mart ayı başındaki programlarına izin verilmemesi, iki ülke arasında yeni bir krize sebep olmuÅŸtu.

13 Mart’ta konuÅŸan Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, "Alman hükümetinin tutumunda deÄŸiÅŸiklik yoktur. EÄŸer baÅŸka ülkelerde basın ve düşünce özgürlüklerinin kısıtlanmasını eleÅŸtiriyorsak biz de bu deÄŸerleri yüksek tutmalıyız. Bu da Türk politikacıların burada toplantı yapmalarına genel bir yasak koymadığımız anlamına geliyor" ifadelerini kullanmıştı. Seibert, toplantıların zamanında ve saydam ÅŸekilde bildirilmesi, yasalara, kurallara uygun olması ve Türkiye'nin iç sorunlarının Almanya'ya taşınmaması gerektiÄŸini söylemiÅŸti.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.