Sosyal Medya

Güncel

'Yeni OHAL kararnamesi hazır'

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Yeni OHAL kararnameleri var ama içeriğiyle ilgili bir açıklama yapamayız, ilgili onay süreçleri devam ediyor" dedi.



Başbakan Yardımcısı Canikli, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu. Canikli, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı ile editörlerin sorularını yanıtladı.

" HOLLANDA'NIN YAKLAÅžIMINA GÖRE Ä°LAVE TEDBÄ°RLER ALINABÄ°LÄ°R"

Canikli, Avrupa'da yaÅŸanan krizle ilgili olarak, "Avrupa'ya da ÅŸunu sormak lazım, Avrupa ÅŸu anda 'hayır' kampanyasını yürütenlerin başını çekiyor, bu hayırcılarla birlikte. Bizim sistem madem o kadar iyiyse, o kadar güzelse Almanya, Belçika, Avusturya, Hollanda, niye kendi ülkelerinizde bu sistemi uygulamıyorsunuz? Madem ÅŸu anda Türkiye'de uygulanan hükümet sistemi çok iyi, madem o kadar güzel, buyurun siz de aynısını alın kendi ülkenizde güzel güzel uygulayın. Kendi ülkelerinde böyle bir sistemi uygulamıyorlar, orada tek adamlık var, orada tek adamlığı savunuyorlar, uyguluyorlar" dedi. Canikli, "Önümüzdeki dönemde Hollanda'nın tavır ve yaklaşımları, politik duruÅŸları çerçevesinde ilave tedbirler, adımlar atılabilir ama ÅŸu an itibarıyla bunları takip edeceÄŸiz" diye konuÅŸtu.

YENÄ° OHAL KARARNAMELERÄ°

BaÅŸbakan Yardımcısı Nurettin Canikli "OHAL Ä°ÅŸlemlerini Ä°nceleme Komisyonuyla ilgili çok kısa süre içerisinde atamalar yapılacak, 16 Nisan'dan önce de bu komisyonun faaliyete baÅŸlamasını ve müracaatları almasını bekliyoruz. Yeni OHAL kararnameleri var ama içeriÄŸiyle ilgili bir açıklama yapamayız, ilgili onay süreçleri devam ediyor, ÅŸu anda da çalışmasını yaptığımız bir kanun hükmünde kararname (KHK) taslak çalışması var" dedi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.