Sosyal Medya

Güncel

Güney Osetya askeri birlikleri Rus ordusuna katılacak

Putin, Güney Osetya’nın bazı askeri birliklerinin Rus ordusuyla birleşmesi müzakerelerinin yürütülmesi amacıyla Rusya Savunma ve Dışişleri bakanlıklarını görevlendirdi.



Rusya Devlet BaÅŸkanı Putin, Güney Osetya ile yapılacak askeri iÅŸbirliÄŸi müzakerelerinin yürütülmesi görevini Savunma ve DışiÅŸleri bakanlıklarına veren kararnameyi imzaladı. Putin’in imzaladığı kararnamede, “Rusya Federasyonu yönetimi, Rusya ve Güney Osetya arasındaki Güney Osetya’nın bireysel askeri birliklerinin Rusya silahlı kuvvetleriyle birleÅŸmesi anlaÅŸmasının imzalanmasına yönelik teklif kabul edilsin” ifadelerine yer verildiÄŸi belirtildi.
 
GÃœRCÄ°STAN’DAN AÇIKLAMA
 
Öte yandan, Rusya ve Güney Osetya’nın silahlı kuvvetlerinin birleÅŸmesi giriÅŸimi konusunda açıklama yapan Gürcistan CumhurbaÅŸkanı’nın Uluslararası Ä°liÅŸkileri Danışmanı Tengiz Pkaladze, Moskova yönetimi ile Güney Osetya’nın giriÅŸiminin Gürcistan toprak bütünlüğü ve egemenliÄŸini tehdit etiÄŸini söyledi.
 
Rusya silahlı kuvvetleri ile Güney Osetya’nın askeri birliklerinin birleÅŸmesini Gürcistan’ın ilhakına yönelik atılan bir adım olarak gördüklerini ifade eden Pkaladze, “Gürcistan, bu yasa dışı giriÅŸimini kabul etmeyecek ve buna alışmayacaktır” dedi.
 
GÃœNEY OSETYA 2015 YILINDA BAÄžIMSIZLIK Ä°LAN ETMÄ°ÅžTÄ°
 
Rusya ile Gürcistan’dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya arasında 2015 yılında imzalanan “ittifak ve entegrasyon” anlaÅŸmasına göre, Rusya, Güney Osetya’nın savunma ve güvenliÄŸini saÄŸlayacak. AnlaÅŸmada, Güney Osetya Silahlı Kuvvetlerine ait bazı askeri birliklerin Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri’ne dahil olacağı belirtilirken, tarafların birine askeri saldırının yapılması durumunda diÄŸer tarafın da bu saldırıya uÄŸramış kabul edileceÄŸi kaydediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.