Sosyal Medya

Güncel

Darbe sonrası FETÖ'cü savcıların delil karartma nöbeti

15 Temmuz sürerken, darbe sonrası yargılamaları için nöbet tutan FET֒cü savcıların delil karartmak için de harekete geçtiği ortaya çıktı. Darbe başarısız olunca şüphelilerin odalarında soruşturma bahanesiyle delillere el koyan savcılardan Binbaşı Kaya, Ankara Adliyesi’ni arayınca deşifre oldu.



FETÖ’cü askerlerin, 15 Temmuz darbe giriÅŸimi baÅŸarısız olunca kalkışmanın arkasındaki örgüt izlerini karartmaya çabaladığı tespit edildi. Ankara BaÅŸsavcılığı’nın askeri yargıdaki örgüt yapılanmasına yönelik soruÅŸturması, darbe giriÅŸiminin bastırılmasıdan sonra harekete geçen FETÖ’cü askeri savcıların, kalkışmayla ilgili sözde tahkikat baÅŸlatmış gibi davranıp, şüphelilerin odalarında arama yaptığını ve belge kaçırmaya çalıştığını ortaya koydu. Kara Havacılık Komutanlığı’nda görev yapan Kara Pilot Albay Bilge Tekin ÇaÄŸlar tanık olarak verdiÄŸi ifadede darbeden sonra Askeri Savcı ÃœsteÄŸmen Ä°brahim Halil Dişçi’nin, darbede gözaltına alınan Okul Komutanı TuÄŸgeneral Ãœnsal CoÅŸkun odasını arayacağını söyleyerek içeri girdiÄŸini anlattı. Katibi olarak tanıttığı bir kadının da ona eÅŸlik ettiÄŸini söyleyen Tekin, ÇoÅŸkun ve emir astsubayı Ä°lyas Barut’a ait eÅŸyaları aradıklarını, bunlara ait 2 adet portföy ele geçirildiÄŸini bildirdi. Dişçi’nin ele geçirilenlerin ailesine verilmek üzere tutanak tutarak iade edilmesini talimatı verdiÄŸini belirterek, “Ben liste yapmaya çalışırken Dişçi, BaşçavuÅŸ Ä°lyas Barut’un portföyünden çıkan USB’yi eline aldı ve götürdü. DüzenlediÄŸimiz tutanaklara imza atmasını istedik, imza atmayacağını söyledi. USB’yi götürmemesini söyledik ‘ben bunu götüreceÄŸim’ diyerek alıp gitti. Daha sonra Dişçi’yi araÅŸtırdım. Dişçi’nin askeri savcı olduÄŸunu ama gözaltında alındığını duydum” dedi.
 
SoruÅŸturmasında darbe giriÅŸimi tam olarak bitirilmeden göreve çaÄŸrılan ve soruÅŸturma yapan askeri savcıların sözde sıkıyönetim mahkemelerine atanan FETÖ şüphelileri olduÄŸu tespiti yapıldı. Dosyada FETÖ şüphelilerinden Askeri Savcı Binbaşı KurtuluÅŸ Kaya’nın aynı ÅŸekilde Akıncı Ãœssü’ne gidip soruÅŸturma iÅŸlemlerine baÅŸladığı, BaÅŸsavcılığı’ı arayarak bu konuda bilgi verdiÄŸi belirtildi. BaÅŸsavcılığın ‘yetkili deÄŸilsiniz, derhal yaptığınız iÅŸlemlere son verin’ uyarısı üzerine FETÖ’cü savcı firar etti. Bazı askeri savcıların sözde darbecilerle ilgili soruÅŸturma yapmak için Akıncı’ya gittiklerinde, CumhurbaÅŸkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Korgeneral YaÅŸar Güler , Hakim Albay Naci Akdemir, Korgeneral Metin Gürak ve bazı üst düzey komutanların halen rehin tutuldukları da belirtildi.
 
CÃœBBELERÄ°NÄ° GÄ°YÄ°P BEKLEDÄ°LER
 
BaÅŸsavcılık bu yaÅŸananlarla ilgili soruÅŸturma dosyasında ÅŸu tespiti yaptı: “Genelkurmay, Kara Kuvvetleri, Jandarma ve Donanma Komutanlığı Askeri Savcılıklarında görevli bazı askeri hakim ve savcılar darbe giriÅŸiminin gerçekleÅŸtiÄŸi Kara Havacılık Okulu, 4. Ana Jet Ãœs Komutanlığı, Jandarma Okullar Komutanlığı ve Donanma Komutanlığında, Anayasal düzene karşı iÅŸlenen suçlar görev alanlarına girmemesine raÄŸmen ve hatta yasal olarak izinli olmalarına karşın darbe sonrasında belirtilen yerlerde darbe giriÅŸimine iliÅŸkin soruÅŸturmalara baÅŸladı. Bu kapsamda arama, el koyma, ifade alma benzeri iÅŸlemler gerçekleÅŸtirdi. Bu iÅŸlemleri yapan askeri hakimlerin darbenin sözde sıkıyönetim mahkemeleri görevlendirme listesinde sıkıyönetimde görevli askeri savcı ve hakimler oldukları belirlendi. Bu eylemlerinin delillerin karartılmasına yönelik çalışmalar niteliÄŸinde bulunduÄŸu deÄŸerlendirilmiÅŸtir.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.