Sosyal Medya

Güncel

Avrupalı eski Başbakan: 'Beni de hapse mi atacaksınız?'

Eski İsveç Başbakanı Bildt, Hollanda’nın skandal tavrına dair, “Viyana’da İsveçlilere yönelik miting düzenlersem beni hapse mi atacaksınız?” diye sordu



Eski Ä°sveç BaÅŸbakanı ve Avrupa Dış Ä°liÅŸkiler Konseyi üyesi Carl Bildt, Hollanda’nın skandal tavrına tepki göstererek, “Viyana’da Ä°sveçlilere yönelik bir seçim mitingi düzenlersem beni hapse mi atacaksınız?” diye sordu. Eski Portekiz AB Bakanı Bruno Macaes de AB yöneticilerinin savunduÄŸu yasakları açıklayacak tek bir haklı nedenin olmadığını söyledi.

Türk bakanların toplantılarına izin verilmemesi sonrası Türkiye ile Hollanda arasında baÅŸlayan diplomatik krize tepkiler devam ediyor. Avrupa’da yaÅŸayan 4 milyondan fazla Türk kökenli vatandaşın, Türkiye’deki referandum hakkında bilgilendirilmeleri gerektiÄŸi ÅŸeklinde görüş bildiren açıklamalara eski Ä°sveç BaÅŸbakanı ve Portekiz’in eski AB Bakanı’ndan destek geldi.

Eski Ä°sveç BaÅŸbakanı ve Avrupa Dış Ä°liÅŸkiler Konseyi üyesi Carl Bildt, kendisinin de Ä°sveç’teki seçimler için yurt dışında kampanyalara katıldığını ve baÅŸka ülkelerin siyasetçilerinin Ä°sveç’te seçim kampanyaları düzenlediklerine ÅŸahit olduÄŸunu belirterek, “Viyana’da Ä°sveçlilere yönelik bir seçim mitingi düzenlersem beni hapse mi atacaksınız?” sorusunu yöneltti. Bildt, Almanya, Hollanda ve Avusturya’nın yasakçı tavrının özgürlükler, ifade ve toplanma hürriyeti açısından derin sorunlar doÄŸuracağına iÅŸaret etti.

 

"YASAKLARI AÇIKLAYACAK TEK BİR HAKLI NEDEN BİLE YOK"

Eski Portekiz AB Bakanı Bruno Macaes de ifade özgürlüğüne karşı ÅŸok edici saldırılara AB’nin sessiz kalışını eleÅŸtirerek, “Yasakları açıklayacak tek bir haklı neden bile yok.” dedi.

Macaes, Avrupa Komisyonu BaÅŸkanı Jean-Claude Juncker’in Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamalara deÄŸinerek, Juncker’in gerçekten Türklere uygulanan yasağı savunup savunmadığını merak ettiÄŸini belirtti. Macaes, bu durumun önemli bir sorun olduÄŸunu ve AB’nin özgürlüklere yaklaşımı konusundaki tavrının daha büyük sorunlar doÄŸuracağını söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.