Sosyal Medya

Güncel

Hollanda özür diledi!

Türkiye, skandal üstüne skandala imza atan Hollanda'yı Birleşmiş Milletler, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ve Avrupa Konseyi'ne şikayet edecek. Bu arada, Hollanda Dışişleri Bakanlığı'nın maslahatgüzarın gözaltına alınmasına ilişkin özür dilediği ortaya çıktı.



'VİYANA SÖZLEŞMESİ'NİN AÇIK İHLALİ'
 
Hürriyet'e konuşan bir diplomatik kaynak, o gece yaşananların Viyana Sözleşmesi'nin açık bir ihlali olduğunu kaydederken her 3 kurumun da Viyana Sözleşmesi'ni esas alarak diplomatik faaliyetleri yürüttüğünü belirtti.
 
Habere göre aynı kaynak, “BM'nin diplomatik iliÅŸkilerle ilgili iki adet alt birimi var. AGÄ°T de Avrupa Konseyi de Viyana SözleÅŸmesi'ni mevzuatlarında benimseyen kuruluÅŸlar. Hollanda'nın bu kadar açık bir ihlali konusunda mutlaka bir ÅŸey söylemeleri gerekir” dedi.
 
Diplomatik kaynak, Bakan Kaya'nın Rotterdam Başkonsolosluğu'na ulaşması durumunda gerginliği giderecek şekilde Türk toplumu temsilcileriyle görüşmeyi planladığını belirtti
 
HOLLANDA DIŞİŞLERİ BAKANI ÖZÜR DİLEDİ
 
Edinilen bilgilere göre, Türk ve Hollanda dışiÅŸleri bakanlıkları arasında, olayların ardından yaÅŸanan temaslar sırasında, Hollanda DışiÅŸleri Bakanlığı Yüksel’in gözaltına alınması konusunda sözlü bir özür diledi. Hollanda dışiÅŸleri, Rotterdam polisinin o gecenin karmaÅŸası sırasında bu gözaltını gerçekleÅŸtiÄŸini de Ankara’ya bildirdiÄŸi öğrenildi.
 
 
Ankara, Lahey yönetimine dönük yaptırımlar konusunda çalışmalara başladı. Edinilen bilgilere göre, bu yaptırımlar ekonomik ilişkileri ve Hollanda şirketlerinin faaliyetlerini içermeyecek ancak siyasi düzeyde planlanan görüşmelerin, ortak komite toplantılarının iptal edilmesi gibi önlemler gündeme gelebilecek.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.