Sosyal Medya

Güncel

Rotterdam Belediye Başkanı: Ateş açılacaktı

Rotterdam Belediye Başkanı Aboutaleb, Bakan Kaya'nın aracının durdurulması olayında Hollanda Özel Timi'ne ateş izni verildiğini söyledi.



Rotterdam Belediye BaÅŸkanı Ahmed Aboutaleb, kamu yayın kuruluÅŸu NOS TV'te yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın yanında "geniÅŸ omuzlu" 12 kiÅŸinin bulunduÄŸunu ve o kiÅŸilerin silahlı olup olmadığını bilmediklerini ifade ederek "Bu durum korkutucuydu." dedi.

"ÖZEL TİM GÖNDERDİK"

Bakan Kaya'nın yanındaki kiÅŸilerin ateÅŸ etme ihtimalini düşündükleri için özel tim gönderdiklerini belirten Aboutaleb, "Bunun sebebi, olası bir saldırıda bizim orada olaya hakim olabilmemizdi." ifadesini kullandı.

"ATEÅž ETME Ä°ZNÄ° VERÄ°LMÄ°ÅžTÄ°"

Aboutaleb, sunucunun, "Bir bakan gelmiÅŸ, orada ne olabilirdi ki?" sorusu üzerine, "Bakanın korumaları ateÅŸ edebilirdi." iddiasında bulundu. Özel timin sadece korumalar için gönderildiÄŸini söyleyen Aboutaleb, "Bakanın korumalarının polisin teslim ol uyarısına uymayıp ellerini kemerlerine doÄŸru götürmeleri durumunda Hollanda Özel Timi'ne ateÅŸ etme izni verilmiÅŸti." diye konuÅŸtu.

Türkiye'nin Rotterdam BaÅŸkonsolosluÄŸuna geçmesine müsaade edilmeyen Kaya'nın önce korumaları gözaltına alınmıştı. Kaya'yı aracından çıkarmaya çalışan polis, vinçli çekici getirip aracı zorla çekme giriÅŸiminde bulunmuÅŸtu. Aracın kilidini açmak zorunda kalan Bakan Kaya, baÅŸka bir araçla polis eskortuyla Almanya'ya götürülmüştü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.