Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan 'ülkenin patronu biziz' diyen Rutte'ye cevap: Benim ülkemin patronu millettir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir canlı yayında gündeme ilşkin değerlendirmelerde bulunuyor.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunuyor.
 
İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;
 
"Tabi burda ilk madde yargının bağımsızlığı mevcut durumda var. Biz buna tarafsızlığı da ekleyerek çok daha güçlü hale getiriyoruz. İkincisi milletvekili sayısının 600' e çıkarılması var. Kılıçdaroğlu bunu eleştiriyor. 450 bile yeter diyor. Bunu elştirmek isterim. Özellikle hem nurfusumuzun artışıyla temsilde adaleti getirelim istedik. Bununla da gerek hükümet gerek MHP yetkilileri yaptıkları çalışmada AB'de durumun nasıl olduğunu gözden geçirdiler. Bizde yapılan çalışmada üzerinde durulan en önemli konu şu; Türkiye'de bununla ilgili olarak 103.000 seçmen bir vekil düşüyor. Almanya'ya falan baktığımız zaman bu sayının dajha düşük olduğunu görüyoruz. Bu durumda 600 vekile az demek dünyayı takip etmemenin bir göstergesidir. Biz artık bunları aşalım dedik."
 
"GENÇLERİMİZE BÜYÜK HAKARETLER EDİLDİ"
 
"Millet vekili seçilme yaşının 25'ten 18'e i,ndirilmesi olayıdır. burada geçlerimize çok büyük hakaretler edildi. Çok ayıp oluyor. 418 yaş olayı sadece benim ülkem erkekleri için geçerli değilki . Kızlarımız için de geçerli. kaldı ki parlamentoda görev yapmak askerlikten daha aşağı değil. Şu anda 18-25 yaş arası 7 milyon genç var ülkemizde. Kalite sürekli yükseliyor. Bu kaliteyi yok sayamayız. Gözden kaçırdıkları şu. İki yıl sonra emekli olmuyor. Milleti aldatma. 65 yaşı beklemek zorunda. 65'ine geldiği zman emekli oldupunda ondan sıonra vekil sıfatıyla emekli olma hakkı kazanacaktır. Biz gençliğe ufuk veriyoruz. Gençlik kedine verilen değeri görüyor. Bir de eşitleme yapılıyor. Seçme ve seçilme 18. Bundan daha güzel ne olabilir?. Bu gençliğimizin önünün açılmasıdır: Ve ben geçlerime güveniyorum. Bunu 15 Temmuz da gördük."
 
"VATANDAŞ KENDİ ADAYINI ÇIKARABİLECEK"
 
"Åžimdi cumhurbaÅŸkanlığı seçimi ile meclis seçimi 5 yılda bir yapılacak. Bu zat ( KılıçdaroÄŸlu) nediyor? Meclisin yetkisi kalmayacak diyor. böyle bi ÅŸey yok ya. CumhurbaÅŸkanı eÄŸer seçimlerin yenilenmesi talebinde bulunursa cumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinin de yenilenmesi gerekecektir. Bu bir fesih deÄŸildir. Bunun oranı 5'te 3. Meclis bu orana ulaÅŸtığı takdirde seçimler yenilenir. Anayasa düzenlemesi tabiki farklı ve zor olacak . Bu çocuk oyuncağı deÄŸil. Åžimdi seçim 5 yılda bir yapılıyor. Seçim günü geldiÄŸinde 100 bin kiÅŸi ile halk aday gösterebilir. vatandaşın bu hakkı  yoktu. Artık var. Sadece partilerin tasarrufunda olmayacak. Zaten 5 yılda bir olacağı için her ÅŸey yerli yerinde olacak."
 
KHK ÇIKARMA YETKİSİ VE GÜVEN OYU
 
"Güven oyu hep iktidarları tehdit etmiştir. Şimdi böyle bir şey olmaycak. Çok daha rahat yürüyebilecekler. Güven oyu oylamasını beş yılda bir halk yapacak. Bu yürüyen bir sistemi yavaşlatmaktır. Gen sorularla bunalan hükümet artık sabahlara kadar o kanunu çıkarmak için çalışıyorç. Neden dolayı? İşte bu gensorularla kaybedilen zamanı telefi etmek için. Ama artık bunlardan kurtuluyoruz."
 
HOLLANDA BAÅžBAKAN'I RUTTE'YE CEVAP
 
"Hollanda diyor ki oradaki beyefendi, 'bu ülkenin patronu biziz' diyor. Altına da bu fakirin resmini koymuş, üstüne de çarpı işareti... Ya ben patron değilim zaten. Benim ülkemin patronu millettir, millet ey Rutte. Sen daha demokrasiyi anlamamışsın, bence demokrasiyi öğren. Hiçbir başbakan, patron olamaz. O ülkelerin patronu, demokrasilerde millettir. Bir defa 'patron benim' demek, milletine saygısızlıktır. Zaten bunlarda saygı yok ki ve biz bu ülkede hiçbir zaman patron olmadık, biz bu ülkede efendi de olmadık."
 
"7 SEÇİM KAYBETTİN HALA İŞİN BAŞINDASIN"
 
"BaÅŸbakanlık ve cumhurbaÅŸkanlığı birleÅŸtiriliyor. Sadece cumhurbaÅŸkanı olacak. Ve bir ve ya iki tane yardımcısı olacak. Bunlarda dışarıdan gelecek. KılıçdaroÄŸlu dersini çalışmamış. Yönetimde çok baÅŸlılık çok tehlikelidir. Bu kalkacak. Bu dinlediÄŸimiz tablo ana muhalafet partisi baÅŸkanının aÄŸzından duymayı arzu ettiÄŸimiz bir ÅŸey deÄŸildi. Yatıp kalkıp tek adam da tek adam. Hep burdan girdiler. Ya tek adam varsda bu ülkede bu sensin ya. 7 seçim kaybettin hala iÅŸin başındasın. Ama millete gittin mi bir ÅŸey yapamıyor. Batı'da 2 seçim kaybetsen partinin  başımnda durmuyor ya. Böyle liderler tanıdım. ama bu kiÅŸiyi anlamak mümkün deÄŸil. "
 
"Artık her işlem cumhurbaşkanına sorumluluk yükleyecek. Yeni süreçte sorumluluk noktasında daha sıkıntılı bir süreç başlayacak. Artık milletin adamlığı var tek adamlık yok. Millet sahipleniyorsa eyvalla. Sahiplenmiyorsa o makamda kalamazsın. Bir diğer mesele ve bunun üzerinde farklı durulmasımlazım. Şuan hala Bakanlar Kurulu yetkisi elinde olan OHAL cumhurbaşkanına veriliyor. Bakın biz OHAL'i niye ilan ettik? 15 Temmuz'u yaşayan ve 249 şehit veren ülkemizde niye bunu ilan ettik? Çünkü bu FETÖ'yü kimler, nereden idare ediyor bütün bunları bulmamız lazımdı. Mevcut yasayla olmaz. Bu yüzden OHAL ilan ettik. Bakın Hollanda'da belediye bir kaç saat içinde OHAL ilan etti. Niye? Benim bakanımı nasıl sınır dışı edecek? Ve hala AB'den bir ses çıkmıyor. Ama biz darbe sebebiyle OHAL ilan ediyoruz hepsi endişeli. Ziyarete geliyorlar. Ya bu OHAL'i ne zaman kaldırıyorsunuz? diye soruyorlar. Biz ne zaman darbe girişimini neticeye kavuşturursak o zaman kaldıracağız. Tabi bu yeni sürece girildiğinde aynen yine bu tür kararlar alınsa dahi karar meclis onayına gidecek. Böyle bir süreç var. Artık askeri mahkemelerin baktığı olaylara da askeri mahkemeler bakacak. Böyle bir sürecin içine giriyoruz. Bununla birlikte tabi askeri ve sivil mahkeme çiftbaşlılığı ortadan kalkacak.
 
Ana muhalefetin başındaki zat Alman devlet televizyonuyla birlikte çalışıyor"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.