Sosyal Medya

Güncel

Teröristlerin geçiş güzergahı yerle bir edildi

Şırnak'taki Yağızoymak taburunda hazır kıta bekleyen askerler, teröristlerin Türkiye’ye sızmak için kullandıkları geçiş yollarını bombaladı.



Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinde bulunan Yağızoymak taburundaki askerler, teröristlerin Türkiye tarafına geçiÅŸ için kullandıkları yolları ve kullandıkları maÄŸaraları bomba yaÄŸmuruna tuttu. PKK’yı Gabar’dan tamamen silen kahraman askerlerimiz, dosta güven düşmana korku saldı. 

Şırnak’taki Gabar Dağı’nda bulunan Yağızoymak taburundaki askerler, bölgede ayak basmadık yer bırakmadı. Askerlerin gözü haline gelen insansız hava araçlarıyla (Ä°HA) daÄŸ tamamen kontrol altına alınırken, PKK’lı teröristlerin sınırdan Türkiye tarafına geçiÅŸ için kullandığı yol tespit edildi. 

Bunun üzerine harekete geçen askerler, mevzilerindeki yerlerini alırken, tanklar da atışa hazır hale getirildi. Komutanın talimatı ile tankı kullanan kahraman Mehmetçik, geçiş güzergahlarına bomba yağdırdı. Tanktan yapılan top atışının ardından bölge ateş altına alındı.

Ä°HA TESPÄ°T ETTÄ°, ROKET Ä°MHA ETTÄ°

MehmetçiÄŸin bölgede eli kolu haline gelen Ä°HA’lar, daÄŸda kuÅŸ uçurtmuyor. Tespit edilen Gabar Dağı’ndaki bir maÄŸara da, askerler tarafından atılan roketlerle yerle bir edildi. MaÄŸaranın kullanılamaz hale getirilmesinin ardından bölge, teröristlerin olma ihtimaline karşı ağır makineli silahlarla tarandı.

OBÃœSLERDEN TAM Ä°SABET

Yaklaşık 10 kilometreye kadar menzili bulunan obüsleri de kullanan kahraman Mehmetçikler, bölgede teröristlerin geçebileceği hiçbir yol bırakmadı.

Hemen hemen her gün elleri tetikte bekleyen askerler, verdikleri görüntü ile dosta güven düşmana korku saldı.

Teröristlerin geçiş güzergahlarını bombalamasının ardından sahaya inen Mehmetçik, arazide mayın arama tarama faaliyeti gerçekleştirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.