Sosyal Medya

Güncel

HDP'den skandal 'Hollanda' açıklaması!

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Hollanda ile yaşanan diplomatik krize ilişkin açıklamalarda bulundu.



Avrupa'da yaşanan krizin 'evet' oylarını artırdığı yönünde açıklamalar yapıldığını öne süren Kerestecioğlu, halkın gerçek gündeminin referandum olmadığını bildirdi.

Almanya'nın Türkiye'nin bir numaralı ticari ortağı, Hollanda'nın da Türkiye'de en büyük doÄŸrudan yatırım yapan ülke konumunda olduÄŸuna iÅŸaret eden KerestecioÄŸlu, "Siz bu ülkelere, Türkiye'nin halkımızın yararına olacak diplomatik veya ticari görüşmeler yapmaya gitmiyorsunuz. Korkuyu ve yalanı yenen faÅŸizmi de yener. 16 Nisan'da artık bu öfke ve maÄŸduriyet tellallarını hak ettikleri yere gönderelim ve ülkemizin geleceÄŸini, kendi geleceÄŸimizi 'hayır' ile kazanalım" diye konuÅŸtu.

"TÜRKİYE DÖNÜP KENDİNE BAKSIN"

KerestecioÄŸlu, Hollanda'da polisin Türk vatandaÅŸlarına yönelik köpekli saldırısının hatırlatılması üzerine, "Düşüncemiz, bütün dünyada toplantı, gösteri hakkının, ifade özgürlüğünün olmasıdır ve özgürce saÄŸlanmasıdır. Burada dikkat çekilmesi gereken, gerçekten Türkiye'ye dönüp de bunların saÄŸlanıp saÄŸlanmadığına bakmaktır." ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.