Sosyal Medya

Dünya

Fransa'da aşırı sağ ve merkez sağdan Türkiye karşıtlığı

Fransa’da aşırı sağ ve merkez sağ, Türk siyasetçilerin anayasa referandumu ile ilgili kampanya yapmasına izin verdiği için iktidarı suçladı



Fransa’da aşırı saÄŸ ve merkez saÄŸ partilerin cumhurbaÅŸkanı adayları, Türk siyasetçilerin anayasa referandumu ile ilgili kampanya yapmasına izin verdiÄŸi için iktidarı suçladı.

Aşırı saÄŸcı Ulusal Cephe Partisi lideri ve aynı zamanda cumhurbaÅŸkanı adayı olan Marine Le Pen, Fransa’da Türkiye’deki referandumla ilgili kampanya yapılmasına izin verilmemesi gerektiÄŸini iddia etti.

Sosyal paylaşım sitesi hesabında açıklama yapan Le Pen, "DiÄŸer demokrasiler reddederken, biz niye hoÅŸgörülü olalım? Fransa’da Türk seçim kampanyası olmaz. "dedi.

Ulusal Cephe Partisi BaÅŸkan Yardımcısı Florian Philippot da yaptığı yazılı açıklamada, DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu’nun bugün Fransa’da yaptığı toplantıyı engellemediÄŸi için iktidarı “sorumsuzlukla” suçladı.

FİLLON DA ÇAVUŞOĞLU'NUN TOPLANTISINI ENGELLEMEDİĞİ İÇİN HOLLANDE'I ELEŞTİRDİ

Merkez saÄŸ partinin cumhurbaÅŸkanı adayı François Fillon da Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu’nun yaptığı toplantıyı engellemediÄŸi gerekçesiyle CumhurbaÅŸkanı François Hollande’ı eleÅŸtirdi.

Fillon, sosyal paylaşım hesabından yaptığı açıklamada, "Hollande’ın toplantıyı engellemeyerek diÄŸer AB ülkeleri ile dayanışmayı kırdığını" iddia etti.

Merkez sağdaki Cumhuriyetçi Parti milletvekilleri Pierre Lellouche ve Roger Karoutchi, yabancı bir ülkeden gelen siyasetçilerin Fransız topraklarında kampanya yapamayacaklarına dair açıklamalarda bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.