Sosyal Medya

Dünya

Mehdi Eker, İsveç'e teşekkür etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, Stokholm'de Türk işadamlarıyla buluştu, camide ve Türk dükkanlarında vatandaşlarla konuştu ve İsveç hükümetine tutumlarından dolayı teşekkür etti.



AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehdi Eker’in Ä°sveç’in baÅŸkenti Stockholm’deki seçim maratonu hızlı bir tempoda geçti.
Mehdi Eker Ä°sveç’teki Türk iÅŸadamlarıyla buluÅŸtuÄŸu sabahki kahvaltılı toplantıya geliÅŸinde yaptığı açıklamada, daha önce kiralanan lokalin sahibinin tehditler sonucu lokali kiralamaktan vazgeçmesine deÄŸinerek, bu durumdan PKK’yı sorumlu tuttu. Eker programının daha önceden planlandığı biçimde gerçekleÅŸeceÄŸini belirterek ‘‘Ä°sveç Hükümeti’ne ziyaretim konusunda gösterdiÄŸi titiz davranışından dolayı özellikle teÅŸekkür etmek isterim’’ diye konuÅŸtu.
Kahvaltıdan sonra Bredäng semtindeki camide vatandaÅŸlarla sohbet ederek anayasa oylamasında vatandaÅŸlardan ‘evet’ oyu kullanmalarını isteyen AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehdi Eker daha sonra Türklerin yoÄŸun olarak yaÅŸadığı semtlerden Skärholmen’de Türk esnafın iÅŸyerlerini ziyaret ederek esnaf ve müşterilerle sohbet etti.
 
Ä°sveç Polisi’nin yoÄŸun güvenlik önlemi aldığı Eker’in ziyaretleri sırasında programının ayrıntıları basın mensuplarına dahi son anda duyuruldu. Mehdi Eker güvenlik önlemlerinin kendi güvenliklerinden ziyade, ziyaret edecekleri noktalardaki vatandaÅŸların güvenliklerini ön planda tutmalarından kaynaklandığını söyledi.
"Tek adamlık ve diktatörlük hevesi iddiaları temelsiz"
 
KonuÅŸmalarında anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi nedeniyle CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’a yöneltilen ‘tek adamlık ve diktatörlük hevesi’ suçlamalarının temelsiz olduÄŸunu belirten Eker ‘’Bugün de geçerli olan 12 Eylül generallerinin yaptığı anayasa, cumhurbaÅŸkanına geniÅŸ yetki veriyor, ancak hiçbir sorumluluk yüklemiyordu. EÄŸer Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın tek adamlık, diktatörlük hevesleri olsaydı anayasayı deÄŸiÅŸtirmeyi düşünmezdi’’ diyerek yeni anayasada cumhurbaÅŸkanının eylemlerinden dolayı sorumlu olacağını söyledi.
 
Fittja semtinde Türk DerneÄŸi’nde vatandaÅŸlarla kısa sohbetinin ardından aynı semtte konuÅŸmasına ayrılan okula geçen Eker’in 300 kiÅŸilik vatandaÅŸ grubuna yaptığı konuÅŸması sırasında biri kadın, biri de engelli bir erkek olan iki ÅŸahıs sloganlar atarak Eker’i protesto ettiler. Protestocular Türk ve Ä°sveçli güvenlik güçleri tarafından salondan çıkarılarak uzaklaÅŸtırıldılar.
 
Toplantı bitiminde salon dışında bekleyerek Türkiye aleyhinde slogan atmaya başlayan PKK sempatizanları ile toplantıyı terk edenler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Polis herhangi bir olaya meydan vermeden tarafların dağılmasını sağladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.