Sosyal Medya

Güncel

Saadet Partisi: En güçlü biz çıkacağız

Saadet Partisi İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı’na katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, referanduma yönelik yaptığı açıklamada, “İster evet çıksın, ister hayır. Bu referandumdan en güçlü çıkacak parti biziz” diye konuştu.



Saadet Partisi Genel BaÅŸkanı Temel KaramollaoÄŸlu, Saadet Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleÅŸtirilen Ä°l Seçim Ä°ÅŸleri BaÅŸkanları Toplantısı’na katıldı. Toplantıda ülke gündemine yönelik deÄŸerlendirmelerde bulunan KaramollaoÄŸlu, önemli açıklamalarda bulundu.
 
SİZDEN İSTEDİĞİMİZ SANDIKLARA SAHİP ÇIKMANIZ
 
16 Nisan günü yapılacak olan anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi referandumunun önümüzdeki seçimler için bir antrenman olduÄŸunu belirten KaramollaoÄŸlu, baÅŸkanlara seçim güvenliÄŸi konusunda uyarılarda bulundu. KaramollaoÄŸlu, “Bizim sizlerden asıl istediÄŸimiz, sandıklara sahip çıkmaktır. Umarız olmaz ancak olumsuz bir durum yaÅŸanması halinde sizler sandık baÅŸlarında buna müdahale ederek hem sandıkları hem de milletin oylarını korumalısınız” dedi.
 
KUVVETLER AYRIMI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
 
Referanduma yönelik hayır kararlarının nedenini anlatan KaramollaoÄŸlu, “Biz kuvvetler ayrılığına çok önem veriyoruz. EÄŸer baÅŸkanlık sistemine geçilir ve kuvvetler ayrımı olmaz ise baÅŸkan her ÅŸeyin üzerine hâkimiyet kurar. Yürütme, yargı ve yasama ayrı olmalı ki birbirini denetleyebilsin. EÄŸer böyle olursa adaletten söz edemeyiz. Bir diÄŸer konu da cumhurbaÅŸkanın istediÄŸi zaman Meclis’i erken seçime götürme durumu. Bir cumhurbaÅŸkanı niye Meclis’i erken seçime götürür? ‘Efendim benim istediÄŸim yasaları çıkartamadılar’, olmaz böyle ÅŸey. Meclis’i erken seçime götürme yetkisi Meclis’i çalışamaz hale getirir. Tüm bunlardan dolayı hayır diyoruz” diye konuÅŸtu.
 
TOPLUM, İNANCIMIZDAN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİMİZİ ANLADI
 
Referandum sonucu ne olursa olsun Saadet Partisi’nin bu oylamadan en güçlü parti olarak çıkacağının altını çizen KaramollaoÄŸlu, ÅŸunları kaydetti: “Ä°ster evet çıksın, ister hayır. Bu referandumdan en güçlü çıkacak parti biziz. Toplumda bize yönelik şöyle bir anlayış doÄŸdu. Bizim için diyorlar ki, ‘bu adamlar bir ÅŸeye inanmış ise inandıklarından asla dönmüyor ve taviz vermiyorlar’ bunu toplumdaki görüşü ne olursa olsun tüm kesimler bunu dillendiriyor.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.