Sosyal Medya

Dünya

Hollanda Başbakanı'ndan Türkiye açıklaması

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, canlı yayında küstah açıklamalarda bulundu.



Hollanda BaÅŸbakanı Mark Rutte, bu sabah katıldığı bir televizyon programında, Türk bakanlarının Hollanda’da referandum kampanyası yapmasına izin verilmemesi ile geliÅŸen süreci deÄŸerlendirdi.

TÜRKİYE'Yİ SUÇLADI

BBC Türkçe'nin haberine göre "Yanlış bir filmin içine düştüm. Daha önce hiç böyle bir ÅŸey yaÅŸamamıştım” diyen Rutte, olayların çığırından çıkmasını engellemek için yoÄŸun çaba sarf ettiÄŸini söyledi.

Cumartesi günü sekiz kez BaÅŸbakan Binali Yıldırım’ı telefonla aradığını anlatan Rutte, Rotterdam’da olayların büyümesi üzerine en son bugün saat 02.00’de Türk mevkidaşı ile görüştüğünü belirtti.

BaÅŸbakan Rutte’ye göre, iki ülke arasındaki en önemli sorun, Türkiye’nin sürekli olarak Hollanda’daki Türklerden “vatandaÅŸlarımız” diye söz etmesi.

"ONLAR HOLLANDA VATANDAÅžIDIR"

“Onlar Hollanda vatandaşıdır” diyen Rutte, Hollanda’nın da Türkiye kadar gururlu bir ülke olduÄŸunu söyledi.

Türk hükümet yetkililerinin ağır yaptırım tehdidinin de kabul edilemeyeceÄŸini dile getiren Hollanda BaÅŸbakanı, “Biz kendimize ÅŸantaj yaptırmayız” dedi.

BaÅŸbakan Rutte, Bakan Kaya’nın “istenmeyen kiÅŸi” ilan edilerek sınırdışı edilmesinin haklı bir davranış olarak deÄŸerlendirdi.

Rutte, Bakan Kaya’nın sınırdışı edilmesi nedeniyle Rotterdam Belediye BaÅŸkanı Ahmet Abutalip ve polisin tutumunu överek, teÅŸekkür etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.