Sosyal Medya

Güncel

Kalın'dan Hollanda'ya: Yazıklar olsun

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Hollanda ile yaşanan diplomatik krize Twitter'dan tepki gösterdi. Kalın, "İslâm karşıtı ırkçı ve faşistlere boyun eğen ve çok eskilere dayanan Türkiye-Hollanda ilişkilerine zarar veren Hollanda hükümetine yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.



Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Hollanda'nın sağcı Özgürlük Partisi'nin (PVV) lideri Geert Wilders'in, Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu'na girişi engellenen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'yı ve Türkiye'yi hedef alan ifadelerine, sosyal medya hesabı Twitter'da İngilizce paylaştığı mesajlarla tepki gösterdi.
 
Kalın'ın paylaşımları şöyle:
 
"İslâm karşıtı ırkçı ve faşistlere boyun eğen ve çok eskilere dayanan Türkiye-Hollanda ilişkilerine zarar veren Hollanda hükümetine yazıklar olsun. Birkaç güne kadar Hollanda'da parlamento seçimleri yapılacak. Dün (Cumartesi) gece gördük ki, Geert Wilders zaten iktidarda. Hollanda hükümetinin Türk bakanları yasaklaması ve barışçıl sivil vatandaşlara karşı güç kullanması Avrupa demokrasisi için kara bir gündür."
 
Kaynak: Twitter

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.