Sosyal Medya

Güncel

Hulusi Akar o fotograflara tepki gösterdi



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın cuma günkü Moskova ziyaretine katılan Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, heyetlerarası görüşmelerde Suriye konusu konuÅŸulurken, bazı Rus askerlerinin Menbiç bölgesinde kollarına terör örgütü PKK’nın içinde yer aldığı Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) bir kolu olan Menbiç Askeri Konseyi’nin armasını takmasından duyulan rahatsızlığı gündeme getirdiÄŸi öğrenildi.

HASSASÄ°YETÄ°MÄ°Z DÄ°KKATE ALINMALI

Hürriyet'in haberine göre, Orgeneral Akar, bazı Rus askerlerinin kollarına SDG arması takmasının Suriye genelinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Rus Ordusu arasındaki koordinasyon ve iÅŸbirliÄŸi ile uyuÅŸmadığı mesajını vererek bu konuda özenli davranılması, iki ülke arasındaki iÅŸbirliÄŸinin daha da güçlenmesi için Türkiye'nin ve TSK’nın hassasiyetlerinin dikkate alınması gerektiÄŸini vurguladı.

17-03/12/arma.jpg

Orgeneral Akar, Türkiye’nin bu konudaki beklentisinin sadece Rusya’dan deÄŸil bölgede birlikte koordinasyon içinde olduÄŸu tüm ülkeler için geçerli olduÄŸunu da dile getirdi.

ANKARA'NIN TEPKİSİNİ ÇEKMİŞTİ

Rusya’dan önce ABD ordusuna ait birlikler de Suriye’de PYD hakimiyetindeki bölgelerde kollarına YPG ve SDG armaları takmış ve Ankara’nın tepkisini çekmiÅŸti.

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.