Sosyal Medya

Güncel

Teröristbaşları için istenen ceza açıklandı!

Ankara Güvenpark'ta PKK tarafından düzenlenen, 36 kişinin yaşamını yitirdiği, 349 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili soruşturma tamamlanarak iddianame düzenlendi.



Şüphelilerden, aralarında PYD lideri Salih Müslim, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Zübeyr Aydar, Nuriye Kesbir gibi terör örgütü üyelerinin de bulunduÄŸu 43 şüpheli için, 'Devletin BirliÄŸini ve Ãœlke Bütünlüğü Bozmak', 'Nitelikli Olarak Kasten Ä°nsan Öldürmek', 'Nitelikli Olarak Kasten Ä°nsan Öldürmeye TeÅŸebbüs Etmek' suçlarından 37'ÅŸer kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet ve 7 bin 646 yıla kadar hapis cezası istendi. 12 şüpheli için ise farklı suçlardan deÄŸiÅŸik hapis cezaları talep edildi. 

Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Anayasal Düzene Karşı Ä°ÅŸlenen Suçlar SoruÅŸturma Bürosu savcıları Alpaslan Karabay, Velihattin Eldemir ve Alaadtin Akdere tarafından hazırlanan 259 sayfalık iddianamede, PYD lideri Salih Müslim, terör örgütü PKK'nın yönetici kadrosu ile bombalı saldırıyı planladığı iddia edilen örgüt üyelerinin de aralarında yer aldığı 9'u tutuklu 55 kiÅŸi şüpheli olarak yer aldı. 

Ä°ddianamede, saldırı sonrası 36 vatandaşın yaÅŸamını yitirdiÄŸi 349 kiÅŸinin yaralandığı ve 107 kiÅŸi ve ya kuruma ait iÅŸ yerinde hazar meydana geldiÄŸi belirtildi. 

TEPKİLERİ VE KÖTÜ İMAJI ÖNLEMEK İÇİN 'TAK' KULLANILIYOR

Ä°ddianamede, saldırıyı Kürdistan Özgürlük Åžahinleri (TAK) aldı örgütün üstlendiÄŸi belirtilerek, PKK'nın yurt içinde ve yurt dışında oluÅŸabilecek tepki ve kötü imajı engellemek amacıyla saldırıları TAK'a üstlendirdiÄŸi ifade edildi. 

BOMBAYI DAHA ÖNCE ÇAMLIDERE'DE GÖMDÜKLERİ MALZEMEDEN YAPMIŞLAR

Ä°ddianamede saldırı sonrası yapılan soruÅŸturmada, bombalı saldırı eyleminin faili olan Vahit A.'nın kullandığı otomobilin deÄŸiÅŸik tarih ve saatlerde Ankara Ã‡amlıdere otobanına ve Akıncı Mürted mevkine giriÅŸ ve çıkışlarının tespit edildiÄŸi belirtilerek, "Kızılay Güvenpark'taki bomba yüklü aracın 13 Mart 2016 tarihinde patlatıldığı gözetildiÄŸinde, şüpheliler Azamettin ve Sebahattin K.'nın örgütün talimatı doÄŸrultusunda bomba yapımında kullanılan ve kriminal raporlardan anilin ve nitrometan olduÄŸu saptanan malzemeleri Çamlıdere'ye örgütün ileride yapılacak terör eylemlerinde kullanılması hedefine yönelik Muzri PaÄŸacın mevkine gömüp, bomba yapımında kullanılan malzemelerin bulunduÄŸu yerin saptanmasına iliÅŸkin kamera kayıtlarını da örgüte aktarmalarından sonra, şüpheli Vahit A.'ya PKK/KCK terör örgütü tarafından Ankara'da bombalı terör eylemi talimatı verilip, şüpheli Vahit A.'nın örgütten aldığı talimatı ve daha önceden Azamettin ve Sebahattin K.'nın çekmiÅŸ oldukları kamera kayıtlarını alarak gömülen malzemeleri bulunduÄŸu yere kullanmış olduÄŸu araçla ve yanında eylemi gerçekleÅŸtiren Seher ÇaÄŸla Demir ve Özgür Ãœnsal ile birlikte giderek, gömülü bulunan malzemeleri bu yerden çıkartıp daha sonra şüpheli Mehmet V. D.'nin getirmiÅŸ olduÄŸu RDX, Amonyumnitrat ve mazot ile baÄŸlantılı ÅŸekilde bomba düzeneÄŸi oluÅŸturup bu bomba düzeneÄŸine anilin ve nitrometanı da ekleyerek, 13 Mart 2016'da gerçekleÅŸtirdikleri terör saldırısında kullandıkları anlaşılmıştır" denildi. 

ANKARA'DA BİRÇOK NOKTANIN KROKİSİNİ ÇİZMİŞLER

Ä°ddianamede, şüphelilerden Semih Y'nin, Kuzey Irak'a gidip gelerek örgüt yöneticileri ve üyeleriyle temas kuran Rıdvan T. ile irtibatlı olduÄŸu, örgütün emir ve talimatları doÄŸrultusunda, Ankara Anıttepe Askeri Gazino Müdürlüğü, Polis Akademisi BaÅŸkanlığı, Türkiye Emekli Subaylar DerneÄŸine ait bina, Gölbaşı Özel Harekat Dairesi BaÅŸkanlığı, Kara Kuvvetleri Harita MühendisliÄŸine ait bina, Cebeci Emniyetine ait bina ve çevresinde keÅŸif yaptıkları, buraların fotoÄŸraflarını çekip, çekilen fotoÄŸraflara ve tespit edilen adreslere iliÅŸkin detaylı krokileri çizerek, bu binaların çevresindeki güvenlik tedbirlerinin ne olduÄŸu, kamera ile izlenip izlenmediÄŸi, sivil polis bulunup bulunmadığı, tümsek aynalar olup olmadığı, bu yerlerin hangi saatlerde nüfus bakımından yoÄŸunluk arz ettiÄŸi gibi bilgilerin, çekilen fotoÄŸraflar, çizilen krokiler ve elde edilen istihbari bilgilerle, PKK terör örgütü sorumlularına gönderildiÄŸinin saptandığı anlatıldı. 

KIRMIZI BÃœLTENLE ARANIYOR

Saldırıyı gerçekleÅŸtiren Seher ÇaÄŸla Demir ve Özgür Ãœnsal'ı, takip ederek organize ettiÄŸi ve ardından Urfa'ya kaçtığı tespit edilen Vahit A.'nın yakalanamadığı ve yurt dışında bulunduÄŸu tahmin edilerek hakkında kırmızı bülten çıkartıldığı belirtildi. Ä°ddianamede yapılan soruÅŸturma sonucu saldırıyı, firari Vahit A. ile saldırı sırasında ölen Seher ÇaÄŸla Demir ve Özgür Ãœnsal'ın, PKK/KCK terör örgütünden almış oldukları talimat doÄŸrultusunda gerçekleÅŸtirdikleri anlatıldı. 

İddianamenin kabul edilmesi halinde şüpheliler, 'Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğü Bozmak', 'Nitelikli Olarak Kasten İnsan Öldürmek', 'Nitelikli Olarak Kasten İnsan Öldürmeye Teşebbüs Etmek', 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak', 'Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım etmek', 'patlayıcı madde bulundurmak' suçlamalarla yargılanacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.