Sosyal Medya

Dünya

Erdoğan'nın Putin'den PYD beklentisi

Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,''PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nin Moskova'daki faaliyetlerine son verilmesini özellikle bekliyoruz." dedi.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Türkiye-Rusya Ãœst Düzey Ä°ÅŸbirliÄŸi Konseyi toplantısının açılışında yaptığı konuÅŸmada, "Terörle mücadele alanında yakın eÅŸgüdüm halinde hareket etmemiz büyük önem taşıyor. Suriye'de DEAÅž'a karşı sergilediÄŸimiz kararlı tutumu diÄŸer terör örgütlerine karşı da göstermeliyiz. Bu bakımdan PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nin Moskova'daki faaliyetlerine son verilmesini özellikle bekliyoruz." dedi. 

HEPİMİZE ÖNEMLİ GÖREV DÜŞÜYOR

ErdoÄŸan, "Putin ile az önce Suriye ve terörle mücadele konusunda deÄŸerlendirmelerimizi paylaÅŸtık. Akan kanın durması, Suriye'de istikrarın bir an önce saÄŸlanması için hepimize önemli görevler düşüyor." dedi. 

VÄ°ZE MUAFÄ°YETÄ°

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan: "Vize muafiyeti anlaÅŸmasını tekrar canlandırmak için bir çalışma olmasında fayda var. Ä°ÅŸ adamlarımıza, Rusya'ya ticari taşımacılık yapan sürücülerimize, uçak mürettebatına ve resmi pasaportlara yönelik bazı formüller üzerinde çalıştığınızı biliyorum. Bizim arzumuz en kısa sürede tüm muafiyetin saÄŸlanmasıdır." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.