Sosyal Medya

Dünya

Erdoğan, Putin'le görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ile uçak krizinin aşılmasından bu yana bir yıl geçmeden ikinci kez Rusya’ya gitti. Erdoğan, Rus lider Putin'le baş başa görüştü, ardından heyetler arası görüşmelere geçildi. Gündemin en önemli maddesi, Suriye. İki lider aynı zamanda ikili ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve yeni anlaşmaların imzalanmasını da hedefliyor.



Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, saat 10:30'da Rusya'ya gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulûsi Akar da Rusya'ya hareket etti.

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Kremlin Sarayı'nda 1 saat 15 dk basına kapalı bir görüşme yaptı. Cumhurbaşkanı'na Çavuşoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik etti. Baş başa görüşmenin ardından heyetler arası görüşmelere geçildi.

Cumhurbaşkanı daha sonra Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısına ve Putin tarafından onuruna verilecek yemeğe katılacak. Anlaşma imza töreni ve Putin'le ortak basın toplantısının ardından Erdoğan, Meçhûl Asker Anıtı'na çelenk bırakacak.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Rusya ile uçak krizinin aşılmasından bu yana bir yıl geçmeden ikinci kez Rusya’ya gitmiÅŸ oldu. Gündemin en önemli maddesi, Rusya ve Türkiye destekli silahlı grupların karşı karşıya geldiÄŸi Suriye. Ä°ki lider aynı zamanda ikili ticari iliÅŸkilerin geliÅŸtirilmesi ve yeni anlaÅŸmaların imzalanmasını da hedefliyor.

ErdoÄŸan'ın ziyareti öncesi, PerÅŸembe günü BaÅŸbakan Binali Yıldırım ile Rus mevkidaşı Dimitri Medvedev telefonda görüşmüştü. Görüşmede Medvedev, bazı tarım ürünlerinin Türkiye'den Rusya'ya ihracatına imkân tanıyan kararnameyi imzaladığını söylemiÅŸti.

Kaynak: AA, Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.