Sosyal Medya

Güncel

Merkel'den Erdoğan'a 'Nazi' cevabı

Almanya Başbakanı Merkel, Türk bakanların Almanya'da konuşmalarının skandal bir kararla iptali üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Nazi uygulaması gibi' diye tepki göstermesine cevap verdi



Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türk bakanların Almanya'da konuşmalarının skandal bir kararla iptali üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karara ilişkin 'Nazi uygulaması gibi' eleştirisine cevap geldi.

Almanya BaÅŸbakanı Merkel, "Türkiye önemli bir ortak ancak bu açıklamalar üzücü" ÅŸeklinde konuÅŸtu. Merkel, Türkiye'nin iç meselelerinin Almanya'ya taşımaması için ellerinden geleni yapacaklarını da söyledi. 

Türkiye ile derin fikir ayrılıklarımız var diyen Merkel, "Nazi" benzetmesiyle geçmişte yaşananların önemsizleştirildiğini belirtti. Bu tür karşılaştırmalara son verilmesini istedi. Türkiye ve tüm diğer ülkelerle görüşmelerin demokrasi değerleri üzerine inşa edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Alman Parlamentosu'na seslenen Almanya Naşbakanı, değerlerimize uygun olduğu sürece Türkiye ile ilişkileri geliştirmek için elimizden geleni yapacağız dedi. Merkel, gözaltında bulunan Die Welt muhabiri Deniz Yücel'in serbest bırakılması çağrısında da bulundu.

CUMHURBAÅžKANI ERDOÄžAN NE DEMÄ°ÅžTÄ°?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde ekonomi ve adalet bakanlarının Almanya'daki referandum kampanyası etkinliklerinin skandal bir kararla iptal etmesinin ardından yaptığı konuşmada, "Almanya'da arkadaşlarımızı konuşturmuyorlar. Varsınlar konuşturmasınlar. Yani konuşturmamakla Almanya'daki oyların 'evet' değil de 'hayır' çıkacağını mı zannediyorsunuz? Ey Almanya, sizin demokrasiyle yakından uzaktan alakanız yok. Sizin şu andaki uygulamalarınız geçmişteki Nazi uygulamalarından farklı değil, bunu böyle biliniz" demişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.