Sosyal Medya

Güncel

Adem Huduti 3 saat konuÅŸtu 'Alakam yok' dedi

15 Temmuz darbe girişiminde rolü olan en rütbeli komutan olarak gösterilen Orgeneral Adem Huduti, suçlamaları reddetti.



Türkiye'de 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin önemli merkezlerinden Malatya’daki 2'nci Ordu Komutanlığı'ndaki askerlerin yargılanmalarına devam ediliyor.

28’i tutuklu 76 sanıklı davada bugün darbe giriÅŸiminin en rütbeli komutanı olarak gösterilen dönemin 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti’nin ifadesi alındı.  

HUDUTÄ°: DARBE Ä°LE ALAKAM YOK

Tutuklu sanık Orgeneral Huduti darbe ile hiçbir alakasının olmadığını, en baÅŸtan beri darbe giriÅŸimine karşı olduÄŸunu ve 'hukuk dışı emirleri yerine getirilmediÄŸini' söyledi.

AVUKATLIÄžINI OÄžLU YAPTI

Orgeneral Huduti’yi avukat olan oÄŸlu Oktay Huduti savundu.

DARBECÄ° HUDUTÄ° 3 SAAT Ä°FADE VERDÄ°

Orgeneral Adem Huduti, savunmaya geçmeden önce, "Avukatımla görüşmem kısıtlandı. Hukuka aykırı bu uygulama nedeniyle avukatımdan yeterli hukuku alarak savunma hazırlayamadım. Ä°ddianameden sonra avukatımla sadece 5-6 saat görüşebildim. Düzce Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nca hakkımda verilen haberleÅŸme kısıtlaması nedeniyle 153 gün sonra telefon görüşmesi yapabildim" diye konuÅŸtu.

"LÄ°NÇ EDÄ°LÄ°YORUM" 

Orgeneral Adem Huduti 3 saat süren ifadesinde tüm suçlamaları ve 15 Temmuz darbe giriÅŸimi ile ilgili suçlamaları kabul etmedi. Savunmasında askeri okula giriÅŸi ve askeri hayatını anlatan Orgeneral Adem Huduti, basında aleyhinde yayınlanan haberlerle psikolojik olarak linç edildiÄŸini öne sürerken "Vicdansızca yapılan yalan ve iftiralar nedeniyle hukuki haklarımı saklı tutuyorum" dedi. 

Orgeneral Huduti, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianameyi defalarca okuduğunu ve anlamaya çalıştığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"İddianamede terör örgütüne üye olmakla suçlanıyorum. Hayatımın hiçbir safhasında FETÖ ile ilgili hiçbir faaliyetim olmadı. Yaşam biçimim gereği bana uyuşmaz. Abisini, ablasını hiç kimseyi bilmem. Dershanelerini, bankalarını kullanmadım, bilgisayar ve cep telefonlarına yüklenen o programları bilmem.

Hiçbir dönemde himmet parası vermedim. Eşim ve oğlum da benim gibi hayatlarının hiçbir safhasında bu terör örgütleriyle irtibatlı ve ilişkili olmamıştır. İddianamede terör örgütüne üye olmakla suçlanıyorum. Ben 43 yıl memleketime hizmet ettim. Askerlik onuruna uygun olarak çalıştım. Yaşantım boyunca anayasa ve kanunlara uygun ve şeffaf bir yaşam sürdüm.

Yüksek Askeri Şurada yeni görevim belirlenerek, bir yıl sonra da emekli olacaktım. Dolayısıyla fikirlerimin uyuşmadığı ve katılmadığım bir örgüt adına neden suç işleyeceğim? O nedenle bu örgüte neden yardım edeceğimi bir türlü anlayamadım. İddianamede dosya içinde tüm incelememe rağmen FETÖ terör örgütüne yardım ettiğime dair tek maddi delile ulaşılamadı."

"15 TEMMUZ’U OÄžLUMUN ARAMASIYLA ÖĞRENDÄ°M" 

Kalkışmayı, oÄŸlunun Ä°stanbul’dan kendisini aramasıyla öğrendiÄŸini ifade eden Ongeneral Adem Huduti, ÅŸunları söyledi: 

"Yatağımda uyuyordum, televizyonu bile açmadım. Çünkü Gaziantep, İskenderun, Adana ziyaretlerim olmuştu. Daha sonra Kurmay Başkanı Avni Angun bölgemizde helikopter uçuşlarının yasaklandığını belirtti. Bunun dışında darbeyle ilgili ne Genelkurmay Başkanlığı, ne karargah, ne de bölgemizdeki mülki amirlerden herhangi bir bilgi tarafına ulaşmadı. 43 yıldır şan, şerefle hizmet ediyorum.

Yanlış başlayan gözaltı kararına müteakip Türkiye'nin o günlerdeki ve halen devam eden konjonktürdür, bu hukuki yanlışları takdirlerinize bırakıyorum. Bu yanlış karala şerefim ve onurumla oynanmıştır. Çok sevdiğim mesleğimden ihraç edilmeme neden oldu."

"GÖRÜŞMELERÄ°N BÃœYÃœK BÖLÃœMÃœNÃœ TAFICS Ä°LE YAPTIM" 

DuruÅŸmada, makam odasındaki telefon görüşmelerinin büyük bir bölümünü askeri hat olan 'Tafıcs' üzerinden yaptığını anlatan Orgeneral Adem Huduti, "Cep telefonlarıyla da görüştüm. Olayın gizliliÄŸi nedeniyle uzun hattan (Kablolu telefon) görüştüm. Avni Angun paÅŸa (Kurmay BaÅŸkanı Avni Angun) beni aradı 'Komutan karargaha gelemiyorum. Silahlılar beni geri çevirdi' dedi. O zamana kadar biz de böyle bir olay olacağını düşünmedim'' dedi.

"BENÄ° ANKARA’YA GÖTÃœRMEYÄ° ÖNCEDEN PLANLAMIÅžLAR" 

Orgeneral Adem Huduti, Ankara’ya götürülmesi konusundaki bir soru üzerine "Darbecilerin, Kara Havacılık Alayına gitmeleri benim konutuma geliÅŸlerinden öncedir" dedi. Dönemin 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Huduti, "Odanızda size silah doÄŸrultuldu mu?" sorusu üzerine "Albay Bahadır Erdemli doÄŸrulttu, Bahadır Erdemli ve Mustafa Serdar Sevgilinin silahlarını Sedat Kaya (Emir subayı) aldı. Her ikisini de silahı benim odamda alındı" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.