Sosyal Medya

Güncel

Emri veren üsteğmen serbest, erler tutuklu

Darbe gecesi komutanlarının ‘tatbikat’ yalanıyla sahaya sürdüğü erler, aradan geçen 8 aylık süreçte hâlâ cezaevlerinde tutuluyor. Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan erlerin aileleri, darbe gecesi sivillere herhangi bir ateşli eylemde bulunmamış olan çocuklarının hiç olmazsa tutuksuz yargılanması gerektiğini belirttiler.



Pensilvanya sığıntısı terör elebaşı Fetullah Gülen’in talimatıyla 15 Temmuz gecesi Türkiye’ye bomba yaÄŸdıran alçak darbecilerin yol açtığı maÄŸduriyetler devam ediyor. Darbe gecesi FETÖ’cü komutanlarca ‘tatbikat’ yalanıyla sahaya indirilen erler tam 8 aydır tutuklu bulunuyor. Haklarında henüz bir iddianame hazırlanmamış olan erlerin aileleri periÅŸan vaziyette olduklarını belirterek, ÅŸehadet için Peygamber Ocağı’na uÄŸurladıkları evlatlarının darbe gecesi vatandaÅŸlara kurÅŸun sıkmadıklarının tespiti ile birlikte ‘en azından’ tutuksuz yargılanmak için salıverilmelerini istiyorlar.

ACILAR KATLANDI

Akit’e konuÅŸan Silivri Cezaevi’ndeki erlerin aileleri, 15 Temmuz’da ÅŸehit düşen vatandaÅŸların acısını yüreklerinde taşıdıklarını, evlatlarının alçak darbe kalkışmasında payı olmamasına raÄŸmen tutuklu bulundukları için acılarının katmerlendiÄŸini belirtiyorlar. 15 Temmuz gecesi darbe karşıtı kahraman sivillere kurÅŸun sıkmayan erlerin tespiti noktasında yargının süratli davranarak bu erlerin tahliyesine karar vermesini bekleyen aileler, yaptıkları açıklamada ÅŸu ifadeleri kullandılar:

TUTUKSUZ YARGILANSINLAR

Er Halil Tezel’in babası Muhsin Tezel (Konya):

8 aydır neler çektiÄŸimizi bir biz bir de Allah bilir. Yavrumuz Silivri’de darbe suçlamasıyla cezaevinde bizler burada ne iÅŸimizden ne aşımızdan tat alabiliyoruz. OÄŸlum Halil, Ä°stanbul’daki General Nurettin Baransel Kışlası’nda görevliydi. OÄŸlum darbe akÅŸamı Piyade ÃœsteÄŸmen Onur Karan’ın talimatıyla Türk Telekom binasına götürülüyor, bu durum ifade tutanaklarına da yansıyor. Bu yönde oÄŸlum da dahil birçok erin ifadesi olmasına raÄŸmen masum olan, halkına kurÅŸun sıkmayan, o gece sokaÄŸa çıkan vatandaÅŸları bizler gibi anne babası sayan erler tutuklu bulunurken o üsteÄŸmen serbest ve görevine devam ediyor. Bu durum bizleri çok ama çok yaralıyor. 8 aydır iddianame de hazırlanabilmiÅŸ deÄŸil. Hiç olmazsa evladımız tutuksuz yargılansın istiyoruz.

TERHÄ°SÄ°NE 12 GÃœN KALA…

Er Tugay Çiçek’in babası Ä°smail Çiçek (Balıkesir):

Oğlum er olarak vatan görevini yapıyordu ve son 12 günü kalmıştı. Bu lanet darbeyle de FETÖ melanetiyle de kesinlikle uzaktan yakından hiçbir ilgimiz yok. Oğlumuza emir vermişler, mevcburen gitmiş ama silahına başvurmamış. Askerlik süresi boyunca değil ama şu 8 aydır yavrumuzun yokluğunu iliklerimize kadar hissediyoruz. Dayanacak gücümüz kalmadı.

HEM MANEVÄ° HEM MADDÄ° ZORLUK

Er OÄŸuzhan Erkılıç’ın oÄŸlu Bayram Erkılıç (Kars)

8 aydır oÄŸlumun yanına gidip gelmek için Kars’tan yola çıkıyorum. Manvi zorluÄŸunun yanı sıra maalesef maddi olarak da çok sıkıntılıyız. Yalnızca bir emekli maaşımla ev geçindiriyorum. GidiÅŸ-geliÅŸ yol parası bulamadığım oluyor ve avukat dahi tutabilmiÅŸ deÄŸiliz. Ben kalp hastası biriyim. Ortada iddianame yok, neden yatırıyorlar hala oÄŸlumu? Çok periÅŸanız.

Er Hamza Tokmak’ın babası Ä°sa Tokmak (Konya):

Biz çocuğumuzu peygamber ocağına gönderdik, vatan için gönderdik. Çocuklarımıza bir şey olsa biz kendimiz de gideriz vatan için. Vatanımız için canımız feda. Çocuğumuz hiçbir olaya karışmamış. Usta birliğine gittiği 5. günde böyle bir kalkışmanın neresinde olabilir ki oğlum? İlgili merciler sesimizi duysun ne olur, yavrumuzu bize geri versinler.

“AÄžABEY BENÄ° KURTAR”

Er KaÄŸan Karakullukçu’nun aÄŸabeyi Erkan Karakullukçu (Ordu):

Bizimannemiz ve babamız yok, yetimiz. KardeÅŸim KaÄŸan benle beraber kalıyordu. Bu süreçte çok zorluklar yaşıyoruz, üzüntü ve stresten aile hayatımız kalmadı. Darbe gecesiyle kendisiyle yaptığımız telefon konuÅŸmasında ‘KardeÅŸim oradan kaçabiliyorsan kaç.’ dedim. O da ‘AÄŸabey komutan kaçanı komutan vururum diye tehdit ediyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Ãœstümüzden uçaklar uçuyor kurtar bizi’ dedi. Ve 8 aydır tutuklu olarak Silivri’de... Devletten beklentimiz suçluyu suçsuzu ayırsın. FETÖ ile ilgili bir baÄŸ varsa benim kardeÅŸimin alıp idam etsinler. Ama öyle bir ÅŸey asla yok ve masum halde 8 aydır cezaevinde çile dolduruyor benim kardeÅŸim.

Er Fatih Kılıç’ın kardeÅŸi Barış Kılıç (Aksaray):

KardeÅŸim askerlik görevini yaparken tamamen kendi iradesi dışında, baÅŸlarındaki rütbeliler tarafından tatbikat var diyerek baÅŸka yere götürülüyor. Karşılarına emniyet görevlileri çıktığında bunun tatbikat olmadığını anlayabiliyor çocuklar, ne yapacaklarını bilemiyorlar. Çocuklara üstleri bu kez ‘ateÅŸ edin’ diyor, çocuklar ateÅŸ etmemek için elinden geleni yapıyor ve sonunda bir yolunu bulup kaçan oluyor. Terhisine 4 ay kala böyle bir talihsizlik sonucu suçsuz yere tutuklandı kardeÅŸim. Ä°nanın çok maÄŸduruz.

ÇOCUKLARIMIZ FETÖ’NÃœN NE OLDUÄžUNU BÄ°LE BÄ°LMÄ°YOR

Er Hüseyin Çavdar’ın babası Mete Çavdar (Balıkesir):

Darbe hadisesi yaÅŸandığında oÄŸlum 3 haftalık askerdi.Biz çocuÄŸumuzu Peygamber Ocağı’na gönderdik, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne teslim ettik. FETÖ’ ye teslim etmedik. Bizim çocuklarımız daha FETÖ’ nün ne olduÄŸunu bilmiyor. 8 aydır çocuklarımız tutuklui cezaevinde. Feryadımızı duyan birileri olsun artık ne olur.

Er Emirhan DoÄŸancılı’nın annesi Emine DoÄŸancılı (Bursa):

OÄŸlum Ä°stanbul’da bir aylık askerken darbe oldu. Kesinlikle silah kullanmadığını söylüyor. Yemeden içmeden kesildik. 8 aydır her geceyi aÄŸlayarak geçiriyorum. Psikolojik olarak bitmiÅŸ durumdayız. Ne olacak belli bile deÄŸil. Erler hakkında hazırlanacak iddianameyi bekliyoruz. Yavrumuz yargılanacaksa da tutuksuz yargılansın istiyoruz.

Er Ä°smail Baykaç’ın babası Ãœmit Baykaç (Edirne):

Çocuklarımızın soruÅŸturmaları, akıbetleri ne olacak hiçbir bilgi alamıyoruz. Ben yine kendimi teselli edebiliyorum ama hanımım öyle deÄŸil, TV’ye baksa her 15 Temmuz haberi görse aÄŸlıyor. OÄŸlum tatbikat yalanıyla çıkarıldıklarını ve hiç kurÅŸun atmadan teslim olduklarını söylüyor. Bu olaylar ileride kariyerlerini de etkileyecek bu suçsuz çocukların. Allah korusun, FETÖ’den mi yargılanacak bizim çocuklarımız?


Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.