Sosyal Medya

Güncel

İsviçre'nin Zürih kantonu, Çavuşoğlu'nun mitinginin iptali için başvuruda bulundu

İsviçre'nin Zürih kantonu yetkilileri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun mitinginin iptal edilmesi için federal yönetime talepte bulundu.



Zürih Kantonu Güvenlik Departmanı sözcüsü Urs Grob, yaptığı açıklamada, "Zürih'te pazar günü için planlanan etkinliğin gerçekleşmemesi için Bern'e bir mektup yolladık" dedi. Grob, büyük çaplı protesto eylemlerin düzenlenmesinden endişe ettiklerini sözlerine ekledi.

ÇAVUŞOĞLU'NUN ZÜRİH PROGRAMI

Bakan Çavuşoğlu'nun burada İsviçre ve Avusturya'da görev yapan Türk konsolosluk yetkilileriyle görüşmesinin ardından, İsviçre'de yaşayan Türk toplumuyla bir araya gelmesi bekleniyor.

HOLLANDA VE ALMANYA MÄ°TÄ°NGLERÄ° Ä°PTAL EDÄ°LMÄ°ÅžTÄ°

Bugün Hollanda basını da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rotterdam kentindeki programını iptal ettiğini duyurmuştu. Haberlere göre, mitingin yapılacağı alanın sahibinin kullanma iznini geri çektiği ifade edilmişti.

Çavuşoğlu'nun Almanya'nın Hamburg mitingi de iptal edilmişti. Hamburg kentinde üç salonda konuşması engellenen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün Türk Başkonsolosluğu'nun rezidansında konuşma yaptı ve sistematik bir engellemeyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

Hollanda ve Almanya, referandum sürecinde 'Evet' mitingi yapmak isteyen Türk bakanların programlarını birçok kez iptal etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.