Sosyal Medya

Dünya

ABD'den 'Bab' açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Geçici Sözcüsü Toner, "El-Bab’ın doğu tarafı çok karışık bir bölge. Birden fazla güç bu bölgede, açıkça söylemek gerekirse birbirlerine çok yakınlar. Tarafların ortak amacı ise DEAŞ ile mücadele." dedi.



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Geçici Sözcüsü Mark Toner, "El-Bab’ın doÄŸu tarafı çok karışık bir bölge. Birden fazla güç bu bölgede, açıkça söylemek gerekirse birbirlerine çok yakınlar. Tarafların ortak amacı ise DEAÅž ile mücadele." dedi.

Toner, bir soru üzerine Münbiç’te yaÅŸanan geliÅŸmelere iliÅŸkin açıklamalarda bulundu. Toner, "El-Bab’ın doÄŸu tarafı çok karışık bir bölge. Birden fazla güç bu bölgede, açıkça söylemek gerekirse birbirlerine çok yakınlar. Tarafların ortak amacı ise DEAÅž ile mücadele." diye konuÅŸtu.

"Bölgede gerginlik yaşanmasını istemiyoruz." ifadesini kullanan Toner, şöyle devam etti:

"Küçük bir alanda birden fazla gücün olduÄŸu zamanlarda gereksiz veya istem dışı gerginliÄŸin yaÅŸanmamasını istiyoruz. Durum zaten yeterince gergin ve hareketli. Bütün taraflara DEAÅž’a yoÄŸunlaÅŸmaları gerektiÄŸi mesajını yolluyoruz. Koalisyon müttefiklerimiz ve ortak güçlerle yakın koordinasyon içinde olmaya devam edecek. Ortak hedefimiz DEAÅž olacak."

Ä°SRAÄ°L'Ä°N FÄ°LÄ°STÄ°N TOPRAKLARINDA YENÄ° Ä°ÅžGAL YERLERÄ° Ä°NÅžASI

Toner bir baÅŸka soru üzerine de Ä°srail’in Filistin topraklarında yasa dışı yerleÅŸim faaliyetlerine iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Bakan Rex Tillerson’un "Ä°srail’in yerleÅŸim aktivitelerini durdurması gerektiÄŸi" yönündeki sözlerini hatırlatan Toner, Ä°srail ile görüşmelerin devam ettiÄŸini bildirdi.

Toner, "Yeni yerleşim yerlerinin oluşturulması taraflar arasındaki sorunu etkileyebilir, bu konu ele alınıyor ve Bakan da bunu gündeme getirdi." dedi.

Mark Toner, ABD Dışişleri Bakanlığının konuya ilişkin rolünü ise "Beyaz Saray ile birlikte sorunun çözümü için çalışıyoruz. Şu anda, bir sonraki adımımızı atmak için durumu gözden geçiriyoruz. Dışişleri Bakanlığının bu süreç içinde rol oynadığını belirtmek isterim." sözleriyle ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.